Terug naar boven

Een bedrijf starten is topsport en vraagt om professionele ondersteuning

Publicatiedatum: 22-11-2018

OndernemersLift+ heeft in de afgelopen jaren honderden startups op weg geholpen naar een mooie toekomst. Daar gaan wij de komende jaren mee door. Volgens OL+ directeur Huub Dormans is een goede fasering in het innovatieproces voor startups enorm belangrijk. ‘Het succesvol in de markt zetten van een startup is topsport en vraagt om professionele begeleiding. Je kunt het maar één keer doen en dan moet ook alles kloppen. Als je het niet super goed doet, gaat het niet lukken.’

Veel startups nodig
‘De wereld om ons heen verandert in hoog tempo. Om al die veranderingen in goede banen te leiden, zijn veel nieuwe startups nodig’, aldus Dormans. ‘Daarnaast hebben de veranderingen ook gevolgen voor bestaande bedrijven. Om te kunnen overleven moeten zij hun businessmodellen substantieel aanpassen. Wij willen ondernemers met groeipotentie in de regio Noordoost-Brabant hierbij zo goed mogelijk ondersteunen. Daarnaast kunnen agrifoodstarters uit heel Brabant gebruik maken van onze dienstverlening.’

Positieve impact
Onze resultaatgerichte aanpak heeft een positieve impact op het startersklimaat in Noordoost-Brabant. AgriFood Capital, HAS Hogeschool, ZLTO, Koning Willem I College, de Rabobanken in Noordoost-Brabant en MSD hebben zich daarom voor de komende jaren opnieuw als partner verbonden aan ons programma. Daarnaast lopen er gesprekken met de gemeente ‘s-Hertogenbosch om de ondersteuning van startende ondernemers nog verder te verbreden.

Booster en Navigator
Om de begeleiding voor startups verder te optimaliseren ontwikkelt OL+ momenteel een programma-aanbod bestaande uit Startup Booster en Startup Navigator. Dormans: ‘Kern van de aanpak is dat we het innovatieproces in fasen hebben geknipt en ondersteuning bieden om per fase de juiste dingen te doen, inclusief de bijbehorende financiering. Uit onze ervaringen van de afgelopen jaren hebben we geleerd dat ondernemers te snel denken dat ze dé oplossing voor een probleem hebben bedacht, zonder dit voldoende goed getoetst te hebben bij de klant. Verder wordt de marktintroductie vaak onderschat en bereidt de ondernemer zich te laat voor op de finaniering van de volgende innovatiefase.

Gefaseerd begeleiden
Daarom kiezen we er nu voor om startups per fase te begeleiden en de bijbehorende financiering hiervoor rond te krijgen. We werken hierbij onder meer nauw samen met andere Brabantse startup ondersteuningsorganisaties binnen Braventure en het Brabant Startup Fonds. Daardoor kunnen we startups en andere ondernemers nu nog gerichter gaan coachen en begeleiden én helpen bij hun zoektocht naar investeerders voor hun plannen.

In een volgende nieuwsbrief zullen we de vernieuwing van onze producten verder toelichten.

Deel dit bericht:
DisclaimerSitemap