‘Wij willen onze creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan’

Alon Israeli studeerde Milieukunde aan HAS Hogeschool, maar is inmiddels mede-eigenaar van Oakwise Media Group in ‘s-Hertogenbosch. Dit bedrijf met zeven medewerkers richt zich op de productie van onder andere films en reclamespots.

‘Ik heb altijd al een passie gehad voor fotografie en film’, vertelt Alon. ‘Ook toen ik in 2015 Milieukunde ging studeren was ik een groot deel van mijn tijd bezig met fotografie en videografie. Alleen had ik in eerste instantie nog niet echt door dat ik daar ook geld mee kon gaan verdienen. Dat kwam pas toen mensen mij gingen benaderen voor opdrachten. Op dat moment ging ik ook inzien wat er allemaal mogelijk is in het ondernemen.’

Steeds meer opdrachten
De eerste twee jaar van zijn studie nam Alon alle opdrachten aan die hij kon binnenhalen. ‘in mijn derde jaar was ik meer bezig met mijn business dan met de opleiding’, zegt hij met een glimlach. ‘Ik kreeg steeds meer opdrachten, onder meer van HAS Hogeschool en ZLTO. Daarom vond ik het fijn dat ik in het vierde jaar de stap naar Topklas Ondernemen kon zetten. Daar had ik voor het eerst het gevoel dat ik écht op mijn plek zat binnen de opleiding. Op dat moment werd mij ook duidelijk dat ik een bedrijf met medewerkers wilde gaan beginnen. Werken als freelancer is leuk, maar ik wil dat de zaken doordraaien zonder mijn aanwezigheid. Mijn schrikbeeld was dat ik over twintig jaar nog steeds bezig alleen maar bezig zou zijn om zelf video’s te produceren.’

Vijfjarenplan
In het laatste halfjaar van zijn opleiding kon Alon zich helemaal richten op het verder uitbouwen van zijn bedrijf. ‘Daar ben ik uiteindelijk ook met succes op afgestudeerd. Vervolgens heb ik een kantoor gehuurd in De Gruijterfabriek en ben ik gestart met The Video Production Company. Al snel had ik toen een eerste stagiaire in dienst. Ik had een vijfjarenplan gemaakt, maar de doelen die daarin stonden had ik binnen twee jaar al gerealiseerd.’

Gefuseerd
Ondanks de Corona pandemie wist Israeli zijn bedrijf draaiende te houden. ‘Wij werkten veel voor de evenementenbranche, maar zijn ook gaan kijken hoe wij andere bedrijven van dienst konden zijn tijdens Corona. Dat heeft gezorgd voor meer continuïteit in onze werkzaamheden.’ Om in de komende jaren verder te kunnen groeien en nog mooiere content te kunnen gaan maken is The Video Production Company recent gefuseerd met een ander bedrijf tot Oakwise Media Group. ‘Met dit bedrijf werkten wij al langere tijd goed samen. We zijn nu bezig om een goede structuur neer te zetten voor het bedrijf en gaan daarna onze marketingmachine aanzetten. Onze ambitie is om met Oakwise Media Group in de komende jaren uit te groeien tot een videoproductiebedrijf voor TV-reclames en videoproducties met zo’n twintig medewerkers. Daarbij willen wij onze creativiteit los kunnen laten en gaan voor een ‘wow-effect’ bij onze opdrachtgevers.’

Kijk voor meer informatie op www.oakwise.nl

Delen

Publicatiedatum: 13 mei 2022