Vliegende start voor Hartstikke Gruun Groenteplakken

Veel van de innovaties die worden gepresenteerd tijdens de HAS Food Experience bieden oplossingen voor Today’s Food Challenges. Deze oplossingen worden door bedrijven en consumenten vaak enthousiast ontvangen. Chantal van der Noordt van Hartstikke Gruun Groenteplakken kan hierover meepraten.

Met haar Hartstikke Gruun Groenteplakken won Chantal vorig jaar de publieksprijs tijdens de HAS Food Experience. Inmiddels heeft zij haar opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool afgerond en is zij haar eigen bedrijf gestart. Met steun van OndernemersLift+ wil de onderneemster de lekkere en gezonde groenteplakken voor op brood in de schappen van de supermarkt te krijgen.

Lekker en gezond broodbeleg

‘Het viel mij op dat er in supermarkten nauwelijks gezond broodbeleg te vinden was’, vertelt Chantal. ‘Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek dat maar liefst 70 procent van de kinderen de norm om gemiddeld 150 gram groente per dag te eten niet haalt. Zo is het idee ontstaan om een lekker en gezond broodbeleg voor kinderen tussen 6 en 11 jaar te ontwikkelen, met als doel om deze groep meer groente te laten eten. De groenteplakken bestaan voor 97 procent uit groenten. Waarom zouden zij in plaats van een plakje kaas of kipfilet niet een plakje groente op hun boterham kunnen eten?’

In het afgelopen jaar won de jonge onderneemster al diverse prijzen met Hartstikke Gruun Groenteplakken. Zo ontving Chantal de Food Innovation Bachelors Award van het Voedingscentrum en bereikte zij de finale van het programma de Nieuwe Lekkerbek van Omroep Max. Onlangs kwam daar de Impactprijs Groen Onderwijs 2018 voor HBO bij.

Startup Booster programma

‘Ik krijg ontzettend veel positieve reacties op mijn idee en wil het graag verder uitwerken. De volgende stap is om ervoor te zorgen dat de groenteplakken in het schap van de supermarkten komen te liggen’, legt Chantal uit. ‘Daarbij word ik ondersteund door OndernemersLift+. Business developer Rob Stuart helpt mij onder meer met de contacten met bedrijven die interesse hebben om te gaan samenwerken. Het is fijn om daarbij een beroep te kunnen doen op mensen met kennis en ervaring. Zij kunnen mij adviseren welke opties voor mij het meest gunstig zijn. Ik ga bovendien deelnemen aan het Startup Booster programma van OndernemersLift+, dat er op is gericht om mijn bedrijf verder door te ontwikkelen. Verder heb ik een HBO Take Off-subsidie gekregen waarmee ik een beroepsopdracht mag neerleggen bij HAS Hogeschool. Die wil ik gaan inzetten om een antwoord te vinden op de vraag: hoe haalt mijn hap het schap? Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan met de ontwikkeling van mijn bedrijf, maar heb er enorm veel zin in om hiermee verder te gaan.’

Delen

Publicatiedatum: 6 februari 2019