Susie Icecream zet in op gezond en duurzaam ijs

Een gezond ijsje, gemaakt van ‘gered’ fruit, zonder toegevoegde suikers en dat ook nog eens lekker is van smaak. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met Susie Icecream laten Martine Cents en Laurence Borrel zien dat het wél kan. ‘Onze deelname aan het Start-up Booster programma van OndernemersLift+ kwam op het goede moment om ons concept verder uit te kunnen werken’, aldus Martine.

Laurence Borrel en Martine Cents, Susie Icecream

Susie Icecream is gemaakt van gered fruit, dat anders vernietigd zou worden. Het ijs is verkrijgbaar in de smaken mango-banaan en framboos-banaan, is laag in calorieën en bevat puur fruit zonder toegevoegde suikers.  

 Gezond en duurzaam
Het idee voor Susie Icecream, een afkorting voor Sustainable Icecream, ontstond in april vorig jaar. ‘Ik maak dit ijs al jaren zelf voor mijn kinderen en vond het raar dat zoiets nog niet te koop was’, legt Martine Cents uit. ‘Alle kinderen vinden ijs lekker en hoe mooi is het als dit dan ook nog gezond is? Het viel ons op dat er tijdens een dagje weg of onderweg nauwelijks gezonde en duurzame producten verkrijgbaar zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Vanuit die gedachte is het idee ontstaan om hier zelf mee aan de slag te gaan. Maar ik wilde dit niet alleen doen. Daarom heb ik mijn plannen voorgelegd aan Laurence Borrel, met wie ik al twintig jaar goed bevriend ben.’ Laurence vult aan: ‘Ik vond het een goed idee en mooi initiatief van Martine. Daarom zijn we aan de slag gegaan om de juiste mensen om ons heen te verzamelen, die ons kunnen helpen bij de uitwerking van onze plannen. Daarbij helpt de Europese ijs goeroe Jaap Pleit ons bij de ontwikkeling van het ijs. Op zaterdag  6 februari tijdens ‘Icecream for Breakfast Day’ hebben we het ijs officieel geïntroduceerd. Sindsdien krijgen we veel positieve reacties van mensen die het ijs hebben geproefd en lekker vinden en hebben we al aardig wat verkooppunten weten te vinden die ons ijs willen verkopen.’

Creatieve oplossingen
Om hun plannen met Susie Icecream verder uit te werken zochten Martine en Laurence afgelopen zomer contact met OndernemersLift+. Martine: ‘Ik woon in Den Dungen en kwam OndernemersLift+ tegen via Google. Ik zag het als een ideale kans om een volgende stap te zetten met ons concept. Nadat wij ons hadden aangemeld en een pitch hadden gehouden, mochten wij deelnemen aan het Start-up Booster programma. De bijeenkomsten werden vanwege Corona allemaal online gehouden, maar desondanks kwam het programma voor ons precies op het goede moment. Ook de samenwerking met de andere deelnemers en onze begeleiders Bart Hermsen en Rob Stuart verliep erg prettig. Zij hebben ons vooral geleerd om in creatieve oplossingen te denken en meer door de ogen van consumenten naar ons product te kijken.’

Samenwerken
De twee vriendinnen zijn inmiddels druk bezig om de productie van Susie Icecream verder uit te breiden. Daarnaast hebben zij plannen om een tweede gezond en duurzaam product aan hun assortiment toe te voegen. ‘Het is onze ambitie om met gezonde en duurzame producten de voedselverspilling op lokaal niveau aan te pakken. Daarin willen wij graag samenwerken met andere partijen in de regio. Want ook hier is nog een wereld te winnen als het gaat om het tegengaan van voedselverspilling.’ 

Kijk voor meer informatie op www.susie-icecream.com

Delen

Publicatiedatum: 22 april 2021