Sneller groeien met OndernemersLift+

Agrifood Scale Up 2018 is een programma van OndernemersLift+ dat innovatieve scale-ups (groeiers) in de agrifoodsector en de toelevering van deze sector helpt om sneller te groeien.

In Nederland is er aan ontwikkelingen in deze sector geen gebrek. Hierbij kun je denken aan het ontwikkelen van (nieuwe) levensmiddelen en duurzame verpakkingen. De innovaties binnen dit programma dragen bij aan de landelijke Voedselagenda.

In het Agrifood Scale Up-programma staan ondernemers centraal. OndernemersLift+ laat deze kansrijke ondernemers bloeien door:

  • één-op-één-coaching door een ervaren business coach
  • deelnemers kennis op te laten doen over foodmarketing
  • professionalisering door deelname aan masterclasses van de HAS Hogeschool

Wie zijn de ondernemers?
En welke impact heeft Agrifood Scale Up?

FOOD

Tea by Me, Rosies, Pieperz en Carezzo hebben een innovatief foodproduct.

Een variant van Camellia Sinensis, een theeplant die groeit in het West-Europese klimaat, is door Tea by Me ontwikkeld. Deze plant wordt lokaal én biologisch geteeld.

Datzelfde geldt voor de aardappels van Pieperz. Zij hebben een biologisch aardappelras dat heerlijke friet oplevert die wordt verkocht in eigen Pieperz Friettenten.

Rosies verovert de internationale markt met glutenvrije ontbijtgranen, die ook vrij zijn van kunstmatige toevoegingen.

Carezzo gelooft in goed en lekker eten. Het bedrijf ontwikkelt voedingsmiddelen die met eiwit verrijkt zijn, speciaal voor ouderen.

Eiwitten staan ook centraal bij New Generation Nutrition. Daar ontwikkelt men voedseloplossingen op basis van insecten.

AGRI

Agrifood Scale Up-deelnemers werken duurzamer door ketenintegratie.

In het geval van Botden en Van Willegen betekent dit het voortelen, opkweken en verkopen van fruitbomen.

Gaasterlander produceert samen met ketenpartners op duurzame wijze ‘eerlijk’ varkensvlees.

Ortolanda is op een missie om te voorkomen dat de oer-Hollandse radijs een vergeten groente wordt. Ook werpt het bedrijf daarbij een blik op de totale keten en richt men zich op convenience producten, afgeleid van de radijs.

FOOD TECH

Technologie ontketent een ware revolutie in menige sector. Vandaar dat technologiebedrijven die techniek ontwikkelen, specifiek voor de agrifoodsector, zeer welkom zijn in het Agrifood Scale Up-programma.

Delegate Group Benelux is zo’n bedrijf.
Zij hebben een software ontwikkeld voor de foodservice industrie, gericht op het tegengaan van voedselverspilling. Deze software faciliteert efficiëntere werkprocessen, zodat verspilling wordt voorkomen.

Versnellen groeikansen agrifood in regio en Nederland

Het Agrifood Scale Up-programma beoogt om een actieve bijdrage te leveren aan de versterking van innovatieve scale-ups die bijdragen aan de landelijke Voedselagenda, zoals duurzame consumptie en duurzame productie van voedsel. Op deze wijze draagt dit programma bij aan economische groeikansen in de AgriFood Capital Noordoost-Brabant en Nederland.

Delen