NoFoodWasted wint Haarlem2Harlem 2017 in New York

Dinsdagavond 30 mei om 9 uur lokale tijd krijgt NoFoodWasted het verlossende woord: oprichter August de Vocht wint het Haarlem2Harlem Pitch Event in New York!

Zijn verhaal over NoFoodWasted, het platform tegen voedselverspilling, weet jury en publiek te raken: “Ik weet niet hoe ze het hebben gedaan, maar ik weet dat de concurrentie moordend is. Het gaat om team en uitvoering en these guys nailed it!” zegt Mesut Celebi van Startupbootcamp. NoFoodWasted nam het op tegen twee Nederlandse startups en drie startups uit de Verenigde Staten, in het kader van de vriendschap tussen Haarlem, Noord-Holland en Harlem, New York. 

De oplossing van NoFoodWasted werkt simpel en effectief: supermarkten uploaden wat ze Afgeprijsd hebben en bijna weg moeten gooien in de Afgeprijsd-app, en de consument kan het thuis op zijn boodschappenlijstje zetten. Zo brengt NoFoodWasted supermarkten en consumenten samen in de strijd tegen voedselverspilling. De Vocht weet tijdens zijn pitch het publiek te bereiken én enthousiast te maken: zijn uitspraak “het is een win voor de ondernemer, het is een win voor de consument, en een win voor het milieu – en dat maakt ons allemaal winnaar” wordt zelfs met gejuich onthaald. Toch had De Vocht niet verwacht te winnen: “Zeker niet. Ik had het wel gehoopt natuurlijk, maar de concurrentie was niet mis. Het is wel een fantastische motivatie – dit geeft me weer energie om door te gaan, om nog verder te kijken!”

Het Pitch Event wordt georganiseerd door Silicon Harlem en Present Your Startup – Haarlemvalley. Valerie Vallenduuk, mede-oprichter van Present Your Startup, is ook blij: “ik ben erg trots dat een Nederlandse startup dit jaar heeft gewonnen!” Het is de eerste keer dat een Nederlandse startup dit evenement in New York wint. 

Het Haarlem2Harlem Pitch Event is de nieuwste winst in een reeks van prestigieuze prijzen voor NoFoodWasted: in september won NoFoodWasted Present Your Startup, in november was De Vocht finalist bij TedX Amsterdam, en in februari werd NoFoodWasted door NRC Live uitgeroepen tot Startup met de meeste impact. The Guardian zette de Afgeprijsd-app op nummer twee in de top tien wereldwijde apps tegen voedselverspilling en Ted Ideas noemde het één van de vijf slimme manieren om tegen voedselverspilling te strijden.

De Afgeprijsd-app is beschikbaar voor Android en iOS en bij meer dan 190 supermarkten door heel Nederland te gebruiken.

Klik hier voor meer informatie over NoFoodWasted.

Delen

Publicatiedatum: 1 januari 2019