Jorellafit en FullCharge laten klanten gezonder leven

Soms kiezen mensen al heel jong voor het ondernemerschap. Ze hebben ideeën, zijn enthousiast, maken businessplannen, organiseren internet communities, ze bloggen en vloggen en creëren zo een grote groep volgelingen. Jordy (25) en Estrella (21) van Toor behoren tot deze groep. Met steun van HAS Hogeschool en OndernemersLift+ én een HBO Take Off subsidie richtten zij afgelopen jaar hun tweede bedrijf op: FullCharge.

Twee bedrijven
Al tijdens de eerste jaren van hun opleiding aan de HAS Hogeschool, hadden broer en zus succesvol Jorellafit opgestart, met inmiddels honderden betalende klanten en ruim 23.000 volgers op social media. Jorellafit begeleidt mensen in het vinden van een nieuwe, gezonde lifestyle. Daarnaast volgden Jordy en Estrella de Topklas Ondernemen bij HAS Hogeschool.

Jordy en Estrella zagen ook kansen op de zakelijke markt. Met support van HAS Hogeschool en OndernemersLift+ kwam FullCharge tot stand. Jorellafit en FullCharge hebben hetzelfde doel: klanten begeleiding bieden om een gezonder leven te leiden, fitter te worden, af te vallen, minder stress te ervaren. ‘Alleen loopt dat bij FullCharge via de werkgever’, aldus Jordy van Toor. ‘Het is geen trucje. Ons programma moet leiden tot een blijvende lifestyleverandering.‘ Met inzet van persoonlijke begeleiding, app’s, blogs en social media promoten wij deze boodschap. Vooral via de app kunnen we communiceren met deelnemers, zodat die zich iedere dag gesteund voelen om de juiste stappen te nemen.’

App ontwikkelen
De app die voor FullCharge wordt gebouwd is nog volop in ontwikkeling. OndernemersLift+ en HAS Hogeschool wezen de student-ondernemers op de mogelijkheid een HBO Take Off Subsidie aan te vragen. ‘Een app ontwikkelen kost veel geld en onderzoek en hij moet constant worden verbeterd. HAS en onze OL+ business coach Dick Nix hebben ons begeleid bij het maken van ons businessplan en bij de subsidieaanvraag. Dat heeft ertoe geleid dat we één van de vijf hbo-starters bij HAS zijn die een subsidie toegewezen hebben gekregen. In ons geval 25.000 euro. Daarmee kunnen we ons programma en vooral onze app verbeteren.’

Zakelijke markt
Er bestaat binnen de zakelijke markt veel belangstelling voor het lifestyle-programma van FullCharge. ‘Medewerkers moeten tot op hogere leeftijd doorwerken, de arbeidsmarkt wordt krapper, terugdringen van het ziekteverzuim heeft prioriteit. Bedrijven willen hun medewerkers gezond en fit houden. Eén van die bedrijven is VOS Logistics in Oss. ‘In september starten we daar met een test van ons programma, te beginnen met de kantoormedewerkers. Als alles goed verloopt starten we dan in januari 2019 met een jaarprogramma voor een bredere groep werknemers. In de eerste fase concentreert zich dit op voedingsgewoonten. Pas later komt daar de gewenste mindset bij’, aldus Jordy.

Meer weten?
www.jorellafit.nl of www.fullcharge.nl 

Wil jij ook in aanmerking komen voor een HBO Take Off subsidie?
Op 4 september opent de vijfde ronde voor de aanvraag van een HBO Take Off subsidie. Wil jij hiervoor ook in aanmerking komen, neem dan contact met ons op via info@ondernemersliftplus.nl.

Delen

Publicatiedatum: 1 januari 2019