Innovation Makers Agrifood zoekt uitdagende projecten voor Challenge

Goed nieuws voor ondernemers in de agrifood sector die zich met hun bedrijf richten op thema’s als Future Food, Hightech Farming en Food Value. Zij kunnen kosteloos deelnemen aan Innovation Makers Agrifood. Tijdens deze challenge kunnen bedrijven hun vraagstuk voorleggen aan creatieve studenten en start-ups. Die gaan vervolgens samen met professionals aan de slag om hiervoor een oplossing te bedenken.

De challenge duurt van september tot medio december en vindt plaats op verschillende locaties in Brabant. ‘We zoeken ondernemers in de agrifood sector, die een uitdagend project hebben binnen hun bedrijf en ondersteuning kunnen gebruiken om dit verder uit te werken. Zij kunnen zich tot 1 augustus kosteloos aanmelden bij ons’, zegt projectleider Paula Rijkens.

Ondersteuning van professionals
De bedoeling is dat tijdens de Innovation Makers Agrifood in de komende maanden studenten en start-ups aan de slag gaan met de projecten die door de ondernemers zijn aangemeld. Zij worden daarbij ondersteund door een aantal ervaren professionals en docenten.

Inspirerende bijeenkomsten
Gedurende de challenge worden zeven inspirerende bijeenkomsten gehouden. Er wordt gestart met een ontmoetingsbijeenkomst voor de deelnemers aan het programma. Daarna worden drie masterclasses gehouden met topsprekers over de onderwerpen van de challenge: Future Food, Hightech Farming en Food Value. Tijdens een hackaton krijgen de deelnemende partijen hulp om hun opdracht af te ronden. Tijdens de catch up presenteren de studenten en start-ups hun oplossingen en krijgen zij ook feedback. De challenge wordt op feestelijke wijze afgesloten tijdens het Innovation Festival bij de AgriFood Tech beurs op 11 december in de Brabanthallen.
Innovation Makers Agrifood is een gezamenlijk initiatief van OndernemersLift+, AgriFood Capital, Grow Campus en de provincie Noord-Brabant.

Ben je ondernemer en heb je een project dat de hulp kan gebruiken van Innovation Makers Agrifood? Of ben je een startende ondernemer in de agrifood sector en vind je het mooi om mee te werken aan één van de projecten? Neem dan contact met ons op via ima@brabant.nl.
Kijk voor meer informatie op:   www.brabant.nl/innovationmakers.

Delen

Publicatiedatum: 4 juli 2019