In memoriam: Jacques Lammers

Op 2 januari jl. is ons teamlid Jacques Lammers op 65-jarige leeftijd na een ziekbed overleden. Jacques was sinds 2014 werkzaam als business developer voor OndernemersLift+, gedetacheerd vanuit HAS Hogeschool. In de afgelopen jaren heeft hij in die functie onder andere veel studentondernemers van HAS Hogeschool begeleid. Dat deed hij met veel plezier. Jacques bleek een goede klik te hebben met de studenten.

Jacques Lammers

Het bijzondere aan Jacques was dat hij de weg van startende ondernemers echt snapte. Bij het bouwen aan een bedrijf ging het daarbij niet om het doel, maar om de weg er naartoe. Dat er vaak een leeftijdsverschil van ruim veertig jaar zat tussen hem en de studentondernemers die hij heeft begeleid, maakte niets uit. Ze begrepen elkaar.

Jacques zag overal kansen en stapte onbevangen in nieuwe projecten. Hij hield van projecten met grote verwachtingen. Soms slaagde zo’n project en soms lukte dat niet. Dat vond hij echter geen probleem, dat was de realiteit.

Op voor hem moeilijke momenten straalde Jacques kracht uit. Bijzonder is dat hij die kracht ook wist over te brengen op zijn omgeving. In de laatste maanden hebben we nog veel contact gehad met Jacques. Hij accepteerde de feiten, genoot van de mooie dingen en vertelde zijn verhalen zoals hij altijd heeft gedaan.

Met kerst heeft Jacques al zijn kinderen, van wie er drie in het buitenland wonen en één in Nederland, en zijn kleinkinderen nog gezien en hebben zij afscheid kunnen nemen. Jacques zal in onze herinnering blijven voortleven als een verhalenverteller, die trots was op zijn gezin, zijn echtgenote Francien, hun kinderen en partners en de laatste jaren ook op hun kleinkinderen.

Zijn unieke persoonlijkheid en de lange tijd dat hij werkzaam was voor HAS Hogeschool en later voor OndernemersLift+ maken hem voor ons tot een zeer gewaardeerde collega die we niet snel zullen vergeten.

Namens het team van OndernemersLift+,

Huub Dormans en Rob Stuart

Delen

Publicatiedatum: 21 januari 2020