‘Het zijn allemaal stoere initiatieven, die een volgende stap moeten gaan zetten’

Zeven veelbelovende start-ups uit de sectoren food, agri en logistiek gaven tijdens ‘CEO meets Start-up’ op 16 september jl. in Dome-X in Oss een korte pitch over hun bedrijf. Daarna kregen zij waardevolle feedback van negen ervaren CEO’s. Welke punten in het bedrijf verdienen extra aandacht? Wat is een logische volgende stap? Maar ook aanbevelingen van de CEO’s om contact op te nemen met mensen, die hen verder kunnen helpen.

De deelnemende start-ups kort op een rijtje:

Eline van Muilwijk wil met Quista de handel van lokale agro/food ondernemers op een professionele manier integreren bij grote supermarkt-filiaalbedrijven.

Met Upprinting Food heeft Elzelinde van Doleweerd een concept bedacht om verschillende ingrediënten uit rest voedselstromen te blenden tot purees, die vervolgens 3D worden geprint door een foodprinter voor top restaurants en mogelijk ook voor de supermarkt.

Horizon Internet Technologies van Marcel Damen biedt met Fair Care een oplossing waarmee zorgaanbieders, gemeenten en zorgverzekeraars inzichtelijk kunnen maken of het zorggeld naar tevredenheid van alle betrokkenen wordt besteed. Goede zorg voor minder geld. Marcel wil deze techniek ook graag gaan toepassen in andere sectoren.

Jeanne van Ittersum verkoopt met Trash’ure Taarten heerlijk gebak, dat wordt gemaakt van producten die anders weggegooid zouden worden.

Met Vini Mini willen Laurie Lancee en Jozien Boersma babyvoeding met allergenen op de markt gaan brengen, met als doel om allergieën bij baby’s te voorkomen.

Alex Pap van XYZ Dynamics ontwikkelt een modulair aangedreven as om bestaande lichte bedrijfsvoertuigen te hybridiseren, zodat deze ook in de toekomst gebruik kunnen blijven maken van emissieloze zones in steden.

FormuleBooster van Emy Smolders is een online management applicatie, die franchise organisaties helpt om de kwaliteit van de samenwerking met de ondernemers (de franchisenemers) te verbeteren en daarmee kwalitatieve groei faciliteert.

Waardevolle tips
De deelnemers konden na hun pitch enkele concrete hulpvragen stellen aan de CEO’s en kregen waardevolle tips en feedback op hun presentatie. ‘Het zijn allemaal stoere bedrijven. De meeste start-ups zitten nu in een fase waarin zij grote stappen moeten gaan zetten’, zegt Jan Klerken van Scelta Mushrooms. ‘Het is geweldig om hen hierbij te helpen.’ Hij had bijvoorbeeld een tip voor Laurie Lancee en Jozien Boersma van Vini Mini om contact op te nemen met iemand uit zijn netwerk.

Emy Smolders van FormuleBooster is via Huub Fransen van diervoederbedrijf Fransen Gerrits in contact gebracht met een interessante partij. ‘Daarnaast liggen er ook nog wat andere kooltjes in het vuur. Het is voor mij zeker de moeite waard gebleken om deel te nemen aan CEO meets Start-up.’

Verder ontwikkelen
Marcel Damen van Horizon Internet Technologies gaf in zijn pitch aan dat hij met zijn blockchain oplossing graag aan de slag wil in andere sectoren. De CEO’s gaven hem echter het advies om eerst Fair Care verder te ontwikkelen en te laten groeien en pas daarna andere markten te betreden. Het is uiteraard aan Damen zelf om wel of niet iets te doen met dit advies.

Luisteren naar de markt
‘Het is sowieso goed om een pitch te houden over je bedrijf en te kijken hoe ondernemers hierop reageren’, zegt Elzelinde van Doleweerd van Upprinting Food. ‘We zijn bezig om een vernieuwend concept op de markt te brengen. Daarom ben ik blij met de reacties die ik hier heb gekregen. Het is vooral belangrijk om goed te luisteren naar de markt alvorens ik ga ontwikkelen.’

Huub Dormans, directeur van OndernemersLift+ keek aan het einde van de middag met voldoening terug op het evenement. ‘Het is iedere keer weer mooi om te zien hoe ervaren ondernemers en start-ups elkaar weten te vinden tijdens ‘CEO meets Start-up’. Deze keer viel mij opnieuw het hoge niveau van de start-ups op. Van velen van hen gaan we ongetwijfeld nog meer horen in de toekomst.’

OndernemersLift+ en Vijfsterren Logistiek willen de negen CEO’s bedanken voor hun deelname en inbreng tijdens deze inspirerende bijeenkomst.

Delen

Publicatiedatum: 26 oktober 2020