‘Het werkt enorm inspirerend als er telkens nieuwe mensen en ideeën op je pad komen’

‘OndernemersLift+ is uitgegroeid tot een vaste waarde in het ecosysteem in Noordoost-Brabant. Ik ben er trots op dat ik daar aan heb mogen meewerken.’ Aan het woord is Marjolein Rojo, teamleider Starterscentrum bij OndernemersLift+. Na 11 jaar neemt zij afscheid van OndernemersLift+.

De glimlach op het gezicht van Marjolein zegt genoeg, als gevraagd wordt hoe zij terugkijkt op haar tijd bij OndernemersLift+. ‘In 2007 ben ik als co-founder gestart met Stichting OndernemersLift Noordoost-Brabant, de voorloper van OndernemersLift+. In de eerste vijf jaar heb ik bijna elke ondernemer die wilde deelnemen aan het programma gesproken’, blikt ze terug. ‘Het werkt enorm inspirerend als je telkens nieuwe mensen en ideeën van ondernemers op je pad voorbij ziet komen. Ik heb meerdere malen meegemaakt dat mijn handen jeukten en ik zin had om weer zelf te gaan ondernemen. Nuttige informatie deelde ik indien mogelijk met anderen, zodat meer mensen er hun voordeel mee konden doen. Daarnaast was het altijd weer een uitdaging om de financiering voor de startups rond te krijgen, zodat zij verder kunnen met de ontwikkeling van hun bedrijf.’

Inspirerende evenementen en workshops

In 2013 gaat Stichting OndernemersLift Noordoost-Brabant verder onder de vlag van OndernemersLift+. In de nieuwe organisatie wordt Marjolein Rojo teamleider van het Starterscentrum. In die functie kan ze haar werkzaamheden uitbreiden, samen met een team van circa 10 business coaches. Naast het opsporen en begeleiden van innovatieve starters organiseert zij jaarlijks diverse inspirerende evenementen en workshops waar starters en soms gevestigde ondernemers met elkaar in contact worden gebracht en kennis opdoen. Verder is ze de aanjager van de oprichting van diverse neven-/ en gastlocaties van OndernemersLift+ in de regio, zoals in Dome-X in Oss, De Ideeënfabriek in Uden, De Jamfabriek in ‘s-Hertogenbosch en Nestwerk in Boxmeer.

Laagdrempeligheid

Volgens Rojo is vooral de laagdrempeligheid van OndernemersLift+ een belangrijke succesfactor. ‘Een kop koffie drinken en het delen van je kennis en netwerk is vaak al voldoende om beginnende ondernemers een stap verder te helpen. Ik vind het nog steeds ontzettend leuk om met startende ondernemers in gesprek te gaan en te kijken hoe ik hen het beste kan ondersteunen.’

Nieuw avontuur

Zelf begint ze binnenkort aan een nieuw avontuur bij het Avans Ondernemerscentrum (AOC) in Breda en ‘s-Hertogenbosch. ‘Bij Avans mag ik gaan bijdragen aan de groei van het AOC, dat meer en meer het innovatiecentrum van Avans Hogeschool is. Eén van de projecten die ik mag gaan leiden heeft als doel om burgers, kennisinstellingen, het bedrijfsleven en overheden meer met elkaar te verbinden en bestaande samenwerkingen op te schalen. Verder word ik betrokken bij de Avans Multidisciplinary eXperience (AMX), die tweemaal per jaar plaatsvindt voor alle Avans-studenten. Tijdens de AMX gaan derde- en vierdejaars Avans-studenten een week lang op zoek naar innovatieve oplossingen voor het bedrijfsleven. Ik ben benieuwd en heb zin in dit nieuwe hoofdstuk. Het doet ook wel pijn OndernemersLift+ te verlaten. Overigens vertrek ik niet helemaal, want ik blijf als contactpersoon voor Avans verbonden aan het Kennisportaal van OndernemersLift+. Maar het was ooit mijn baby. Ik heb die mogen zien uitgroeien tot een gezonde puber en nu laat ik haar met een gerust hart achter bij een betrokken directeur en team.’

Wilt u Marjolein succes wensen met haar nieuwe ‘standplaats’ dan bent u welkom tijdens de afscheidsborrel op 14 december van 16.30-18.30 uur bij Fort Isabella in Vught (Restaurant Pannukoek).

Delen

Publicatiedatum: 1 januari 2019