Heating Solutions International heeft de wind in de zeilen

De duurzame verwarmingsoplossingen van Heating Solutions International (HSI) in Schijndel winnen wereldwijd aan populariteit. “Onze klanten ervaren met ons product sneller het comfort van warmte”, zegt René Smits van HSI. De systemen van HSI zijn zowel binnen als buiten toepasbaar.

Het bedrijf uit Schijndel levert wereldwijd een uitgebreid assortiment aan duurzame verwarmingsoplossingen voor onder andere woningen, kantoren, infrastructuur, daken, agricultuur en sportvelden. De verwarmingsoplossingen zijn gebaseerd op een unieke infrarood technologie. Afhankelijk van de toepassing levert het systeem een energiebesparing van 30 tot 50 procent ten opzichte van concurrerende systemen.

Erkenning
Eigenaren René Smits en Jo Schiprowski zien volop kansen in de markt. “Bij ons systeem wordt straling omgezet in warmte, waardoor gebruikers sneller het comfort van de warmte ervaren. Nederland verwarmt massaal op gas, maar onze verwarmingsoplossing is een stuk goedkoper dan verwarmen via gas”, vertelt Smits. HSI, waar 12 mensen werken, heeft bovendien de wind in de zeilen, want duurzame verwarming wint aan populariteit. Toch is nog niet iedereen overtuigd van de voordelen van de infrarood- technologie. “We lopen nog altijd tegen wet- en regelgeving aan, waardoor ons product niet officieel wordt erkend door overheidsinstanties. Daarom hebben wij bijvoorbeeld zelf een ingenieursbureau ingeschakeld om een onderzoek te houden, waarin onze IR-vloerverwarming conform de NEN7120 norm is vergeleken met een traditionele watervloerverwarming. Daaruit bleek dat ons systeem tot maar liefst 60 procent efficiënter presteert. Wij zijn ervan overtuigd dat ons product prima is toe te passen in projectbouw, woonhuizen, badkamers en serres. Als het systeem wordt gecombineerd met zonnepanelen, kunnen huizen zelfs helemaal op duurzame energie worden verwarmd.”

Sneeuw- en ijsvrij
Ook vanuit de sportwereld en agrarische sector is er belangstelling voor het bodemverwarmings-systeem van HSI. “Bijvoorbeeld bij de Universiteit van Michigan liggen een honkbal- en softbalveld met ons bodemverwarmingssysteem. Daarnaast zijn we in een vergevorderd stadium met een aantal sportclubs en universiteiten over de aanleg van de systemen onder hun sportvelden. Verder hebben we in de agrarische sector een project gerealiseerd voor het verbouwen van zoete aardappels in Portugal, verwarmen we in Nederland aardbeien en asperges en ligt er een aanvraag voor een groot agrarisch project in China. Tevens blijft HSI continu werken aan nieuwe toepassingen. Het voordeel van ons systeem is, dat we maar weinig energie nodig hebben om een groot oppervlak sneeuw- en ijsvrij te houden.”

De ondernemer is eveneens blij met de steun die HSI tot dusver van OndernemersLift+ heeft gekregen. “Zij hebben ons op een aantal vlakken flink vooruitgeholpen. Zo hebben wij een lening gekregen om ons product verder te ontwikkelen en de certificering op orde te krijgen. Daarnaast hebben zij ons in contact gebracht met andere publieke en private investeerders. Dat is gewoon fantastisch. We hopen de komende tijd nog meer potentiële opdrachtgevers te overtuigen van de kwaliteit van ons product.”

Kijk voor meer informatie op www.hsi-heating.com.

Delen

Publicatiedatum: 1 januari 2019