Finale Dutch Masters Innovation Award

De jury is vereerd dat zij de primeur mocht hebben om de innovaties in de hippische sport te beoordelen voor de eerste Dutch Masters Innovation Award die gehouden werd op vrijdag 15 maart jl.  Uit de tientallen inzendingen zijn drie ondernemers gekozen die een podium verdienen, hebben gekregen en uitstekend hebben benut. Compliment voor jullie pitches. Aan de jury de taak om daar één innovatie uit kiezen. Dat was verdraaid lastig om te doen, maar het is gelukt.

Hoe mooi is het als je vanuit je vakgebied iets toevoegt door iets weg te laten of te verbinden. Zie daar de uitsparing bij de neusriem. Of hoe je gedragsprofielen verbindt tussen ruiter en paard op basis van unieke karaktereigenschappen. Tot slot, meten is weten. Vroeger was Cash is King. Nu is Data King. Maar, gegevens zijn nog geen informatie. Als je erin slaagt om met data de hippische sport inzichtelijk te maken dan heeft dat niet alleen impact op een jurysport, maar biedt het nog talloze toepassingen om bijvoorbeeld diervriendelijker te trainen en ook de kijker meer te betrekken bij de sport; een impuls voor de populariteit.

De marktpotentie, de schaalbaarheid, het team, de bewezen snelheid van ontwikkelen, maar ook het durven stellen van de hulpvraag. Het is een optelsom die maakt dat de jury de hoofdprijs graag uitreikt aan Camarillo Oko als eerste winnaar van de Dutch Masters Innovation Award!

Naast de award ontvangt deze innovatie ook een geldbedrag van € 5.000,- en een golden ticket voor toegang tot het acceleratieprogramma van Ondernemerslift+. Hiermee krijgt Camarillo Oko een kickstart voor een succesvolle toekomst!

Namens de jury van de Dutch Masters Innovation Award,
Raymond van den Bos, voorzitter

Delen

Publicatiedatum: 18 maart 2019