Even voorstellen: Rob Stuart

‘Ik vind het mooi om mensen in hun kracht te zetten’

‘OndernemersLift+ heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als een organisatie die starters écht helpt op de weg naar succes’, zegt business developer Rob Stuart. Hij is sinds 2013 werkzaam voor OndernemersLift+. ‘Het is mooi om te zien hoe een groot aantal van deze starters momenteel groeit en naam maakt.’

Rob Stuart, business developer OL+

Wat zijn je belangrijkste taken en werkzaamheden bij OndernemersLift+?
‘Het begeleiden en coachen van startende ondernemers op alle ondernemersvraagstukken en het ondersteunen van start-ups met financiële vraagstukken / financieringen. Daarnaast verzorg ik twee workshops in het Start-up Booster-programma: business model en financiën & financiering. Ook ben ik betrokken bij de toeleiding van student-starters (vooral van HAS Hogeschool) naar ons programma. Binnen OndernemersLift+ ben ik verder verantwoordelijk voor de financiën van onze organisatie en eindredacteur van onze communicatie-uitingen.’

Waar ligt je kracht in het ondersteunen van start-ups?
‘Ik ben een pionier, heb een sterk analytisch vermogen en begrijp de financiële perikelen waar starters tegenaan lopen. Daarnaast ben ik zoon van een ondernemer en heb ik vijftien jaar gewerkt in een directiefunctie in de zakelijke dienstverlening. Daarbij was ik onder meer verantwoordelijk voor commerciële zaken, interne organisatie en financiën. Van salestargets realiseren tot begrotingen maken en van leidinggeven tot trainees coachen. Die brede ervaring komt mij in mijn huidige werk goed van pas.’

Waar geniet je het meeste van?
‘Mensen in hun kracht zetten. Ik geloof dat je beter kunt werken aan je goede kwaliteiten en het inzetten van je talent. Maak van een kwaliteit met een 7,5 een 9. Dan ga je als een speer. Ga niet proberen om van een kwaliteit waar je een 4 op scoort een 6- te maken. Anderen kunnen dit veel beter. Dus zorg dat je die anderen om je heen verzamelt. Dan heb je een topteam.’

Delen

Publicatiedatum: 4 juli 2019