Even voorstellen: Jasper van Wordragen

‘Een stevige basis is enorm belangrijk voor start-ups’

Jasper van Wordragen, business developer OL+

Als business developer van OndernemersLift+ is Jasper van Wordragen nauw betrokken bij het Start-up Booster programma. Hij helpt startende ondernemers om inzicht te krijgen in hun eigen drijfveren en competenties en bij het positioneren van hun product of dienst in de markt. ‘Die gesprekken met startende ondernemers vind ik het mooiste. Zeker als je ziet dat ze ook iets met je adviezen doen en stappen weten te zetten’, vertelt Jasper. ‘De energie spat er vaak vanaf. Zij zijn gretig om aan de slag te gaan en willen er alles aan doen om hun ideeën tot een succes te maken.’

Waar ligt je kracht in het ondersteunen van start-ups?
‘Ik heb een achtergrond in marketing en kan daardoor goed door de ogen van een klant naar een casus kijken. Bovendien ben ik sinds 2007 zelf werkzaam als ondernemer. Ik heb het altijd leuk gevonden om kleine ondernemers en familiebedrijven verder te helpen op het gebied van marketing. Daar ben ik nu nog steeds mee bezig. Met name voor startende ondernemers is het erg belangrijk dat ze weten hoe potentiële klanten tegen hun verhaal en product aankijken. Een stevige basis is enorm belangrijk.’

Sinds wanneer ben je werkzaam voor OndernemersLift+?
‘Ik werk ook als programmamanager voor de Stichting Starters Succes Oss Bernheze. Zij waren destijds één van de partners van OndernemersLift+. Daardoor ben ik al vanaf het begin betrokken bij OndernemersLift+. Tegenwoordig verzorg ik de eerste twee sessies voor deelnemers aan het Start-up Booster programma. Daarnaast zet ik mij in om startende ondernemers uit Oss en omgeving actief te wijzen op de activiteiten die OndernemersLift+ te bieden heeft aan hen.’

Waar geniet je het meeste van in je werk bij OndernemersLift+?
‘Van de contacten met ondernemers en de afwisseling in het werk. Want elke ondernemer is anders en ook elke casus is anders. Omdat de groep met deelnemers niet te groot is, heb ik het gevoel dat ik écht iets kan betekenen voor hen. We krijgen ook regelmatig positieve feedback op het programma. Daarnaast is het mooi om te zien hoe ondernemers met elkaar aan de slag gaan tijdens het Start-up Booster programma.’

Welke start-up is je tot nu toe het meeste bijgebleven?
‘Er zijn veel starters waar ik met een goed gevoel aan terug denk. Maar een bijzondere start-up vind ik nog altijd Heating Solutions International uit Schijndel. Dit bedrijf levert duurzame verwarmingsoplossingen voor onder andere woningen, kantoren, infrastructuur, daken, agricultuur en sportvelden. Ondanks verschillende tegenslagen zijn zij toch doorgegaan met hun bedrijf en draaien ze nu zwarte cijfers.’

Delen

Publicatiedatum: 26 september 2019