Met hun bedrijf De Lekkere Man willen ondernemers Anne Reijnders en Jorn Verhoof voedselverspilling tegengaan door ook het vlees van mannelijke dieren als bokken, stieren en hanen te gebruiken voor Nederlandse consumptie. Al kort na hun deelname aan het Start-up Booster programma van OndernemersLift+ besloten zij om een duidelijke keuze te maken in de activiteiten van hun bedrijf en zich te gaan toeleggen op catering.
Koeien en geiten geven melk en kippen leggen eieren. Daar zijn speciale rassen voor gefokt: melkkoeien, melkgeiten en legkippen. Deze rassen zijn interessant voor boeren, want ze zijn immers heel efficiënt in de productie van zuivel en eieren. Maar het is helaas niet rendabel om de broers (bokken, stieren en hanen) aan te houden. In Nederland leven deze dieren daarom kort en worden ze nagenoeg niet gegeten, terwijl met de smaak niks mis is. ‘Met De Lekkere Man proberen wij zo goed mogelijk bij te dragen aan een fijn leven voor deze dieren’, zegt Anne Reijnders. ‘De boeren waar wij mee samenwerken hebben dat doel gelukkig ook voor ogen.’
Duidelijke keuze
Samen met Lizette van Dijk en kok Jorn Verhoof richtte zij het bedrijf in 2017 op. Omdat Lizette door omstandigheden niet meer in het bedrijf kan werken, runnen Anne en Jorn het bedrijf sinds 2018 samen. Ze kwamen vrij toevallig in contact met OndernemersLift+. ‘Jorn en ik kennen directeur Huub Dormans van OndernemersLift+ al enkele jaren, maar hadden met hem eigenlijk nog nooit gesproken over werk. Vorig jaar gaf iemand ons de tip om toch eens contact op te nemen met OndernemersLift+. Zo is het balletje gaan rollen en hebben wij ons aangemeld voor het Start-up Booster programma. Al tijdens de eerste sessie van het Start-up Booster programma kwamen wij erachter dat wij een duidelijke keuze moeten maken in onze activiteiten. Het verzorgen van catering vinden wij het leukst om te doen’, aldus Anne. ‘Dat is bovendien ook het meest rendabel en geeft ons de ruimte om ons eigen verhaal te vertellen aan onze klanten. Wij zijn blij met de begeleiding die we tijdens het programma hebben gekregen van onze business coach Jasper van Wordragen. Dat gaf ons positieve energie en hij wist bovendien precies de juiste snaren te raken.’
Keuze gemaakt
De huidige Corona-maatregelen zijn een ongelukkige combinatie met de keuze voor catering. ‘We proberen om toch nog wat omzet te kunnen blijven draaien. Maar we maken geen gekke sprongen, omdat we dicht bij de kern en ons talent willen blijven. We gaan door met ons bedrijf en zijn blij dat we de keuze hebben gemaakt om ons meer te gaan concentreren op catering’, aldus Anne. ‘We hebben allebei een duidelijk toekomstbeeld voor ogen met ons bedrijf en staan te popelen om daar na Corona mee door te kunnen.’
Kijk voor meer info op www.delekkereman.nl
Publicatiedatum: 23 november 2020