AvL Motion versnelt serieproductie aspergeoogstrobot

Mooi nieuws voor AvL Motion in Westerbeek. Het bedrijf gaat de serieproductie van haar autonome AvL Compact S1560 asperge oogstrobot versnellen. Deze supersnelle robot kan met één operator zo’n 9.000 asperges per uur kan oogsten en is vanaf komend voorjaar te bestellen. De versnelde ontwikkeling van de oogstrobot wordt mogelijk gemaakt door een Innovatiekrediet van RVO en een financiële impuls van bestaande aandeelhouders: Brightlands Agrifood Fund, Future Food Fund en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

OndernemersLift+ heeft AvL Motion in de beginfase intensief ondersteund en is trots dat het bedrijf nu deze mooie vervolgstappen kan zetten.

“De AvL Compact S1560 is voor de aspergeoogst wat Mercedes is voor de Formule 1: “Hij is snel, betrouwbaar en levert onder alle omstandigheden een topprestatie”, zegt Arno van Lankveld, oprichter van AvL Motion. “Dankzij de nieuwe investeringsronde kunnen we de oogstrobot een jaar eerder productieklaar maken. We streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit. En we zijn heel blij met onze financiële partners die ons daar met deze nieuwe investering in steunen.”

Delen

Publicatiedatum: 18 december 2020