AgriPER wil markt veroveren met mobiel opvouwbaar zonne-aggregaat

Net als andere ondernemers heeft ook snijheester teler Hans Reijnen te maken met alsmaar stijgende dieselkosten om zijn percelen te beregenen. Samen met architect Sander Penners en werktuigbouwkundige Erwann van Eyk ontwikkelt hij daarom in 2019 een opvouwbaar, mobiel zonne-aggregaat (MSS40) om energie op te wekken en zijn land mee te beregenen. Het aggregaat voldoet helemaal aan de verwachtingen. Daarom besluiten de drie ondernemers om het bedrijf AgriPER op te richten en het zonne-aggregaat ook  te gaan verkopen aan andere bedrijven. OndernemersLift+ ondersteunt hen hierbij. 

‘Het eerste prototype van de mobiele opvouwbare zonne-aggregaat draait al meer dan een jaar naar volle tevredenheid bij het bedrijf van Hans Reijnen in Horssen’, vertelt Morvann van Eyk van AgrIPER. ‘Hij krijgt veel positieve reacties. Bovendien biedt het apparaat een groot aantal voordelen. Zo heeft de ondernemer geen brandstofkosten meer, stoot de zonne-aggregaat geen CO2 en uitlaatgassen uit en maakt hij nauwelijks geluid. Doordat de zonnepanelen met de zon meedraaien, leveren zij bovendien een stuk meer energie op dan statisch geplaatste panelen. De verwachting is dat ondernemers hun investering in een mobiele opvouwbare zonne-aggregaat binnen vijf jaar hebben terugverdiend. Daarbij lopen er op dit moment een aantal subsidieregelingen voor ondernemers, waaronder de KIA- en EIA-regeling, die het extra interessant maken om nu te investeren in een mobiel zonne-aggregaat.’ De installatie is bovendien gebouwd op een CE gekeurde oplegger, waardoor hij ook over de openbare weg mag worden vervoerd.

Meer structuur
De bouw van het eerste prototype van de MSS40 is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord-Brabant (LIB). Daarnaast neemt Morvann van Eyk momenteel deel aan het Start-up Booster programma van OndernemersLift+. ‘De drie ondernemers zijn allemaal doeners, maar er moeten ook klanten gevonden worden die de zonne-aggregaten gaan kopen. Daar mag ik mee aan de slag. Via een oud-docent van Avans Hogeschool werd ik gewezen op het Start-up Booster programma van OndernemersLift+. Daar ben ik erg blij mee, want dankzij onze deelname aan dit programma hebben we al veel meer structuur weten te brengen in het bedrijf. Daardoor weten we beter wie onze mogelijke klanten zijn. Inmiddels hebben we contacten met enkele potentiële kopers, die willen proefdraaien met een van onze aggregaten. Tegelijkertijd denken we na over mogelijkheden om de aggregaten in een leaseconstructie aan te bieden aan bedrijven en over andere toepassingen waarvoor de zonne-aggregaten zijn te gebruiken, zoals bouwplaatsen en grote festivals. Ook hier kan een flinke besparing worden gerealiseerd op brandstofkosten en de uitstoot van CO2 en uitlaatgassen.’


Kijk voor meer informatie op www.agriper.nl

Delen

Publicatiedatum: 2 juli 2021