Terug naar boven

Grote belangstelling voor ‘Spice up your Business’ in Land van Cuijk

De ‘Spice up your Business’- bijeenkomsten van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen en OndernemersLift+ vallen in de smaak bij ondernemers. Dat bleek wel tijdens de tweede bijeenkomst, die op 14 september werd gehouden tijdens de Bedrijvig-beurs Land van Cuijk & Noord-Limburg. Meer dan 100 ondernemers kwamen af op de bijeenkomst. 

Na een gezellige ontvangst met een hapje en drankje namen Pim Takkenberg en Bart Roos van Northwave Intelligence Security Operations de ondernemers allereerst mee in de wereld van cybercriminelen en -spionnen. “Veel hackers beginnen puur uit nieuwsgierigheid, omdat ze het leuk vinden en te weten willen komen hoe zaken werken”, legde Takkenberg uit. “Maar er zijn ook cybercriminelen die proberen te hacken, omdat ze gericht op zoek zijn naar bepaalde vertrouwelijke informatie. Voor bedrijven die hiervan slachtoffer worden, heeft dit vaak grote consequenties.” Andere veelvoorkomende vormen van cybercriminaliteit zijn phishing mail en social engineering. Bart Roos: “Hierbij proberen hackers via het beïnvloeden van menselijk gedrag vertrouwelijke gegevens te verkrijgen, die zij op een later moment gebruiken om hun slag te slaan.” De twee experts hadden nog een belangrijke tip: “Gebruik altijd je gezonde boerenverstand en maak regelmatig een back-up van je bestanden. Daardoor kan veel leed worden voorkomen.”

Het podium werd daarna vrijgemaakt voor een pitch van Piet van Duijnhoven van D&D Mechatronics uit Beugen. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in de productie van prototypes en testequipment voor de elektronica-industrie. “Toen wij in 2002 van start gingen, was de eerste uitdaging om onze klanten te overtuigen”, vertelde Van Duijnhoven. “Daarna kwamen we vanaf 2008 in de financiële crisis terecht. In die tijd hebben wij onze complete bedrijfsvoering tegen het licht gehouden en zijn we ons gaan richten op die zaken die ons geld opleveren.” In de afgelopen jaren is D&D Mechatronics flink gegroeid en heeft het bedrijf een nieuw pand betrokken. De ondernemer had nog een belangrijke tip voor zijn collega’s. “Je moet niet denken dat je alles zelf kunt. Luister naar je medewerkers. De mensen met de beste ideeën lopen vaak om je heen. Daar moet je iets mee doen.”

Interessant waren eveneens de presentaties van entrepreneur/auteur en business coach bij OndernemersLift+ Marijn Mulders en marketingstrateeg Anders Jansen. Mulders ging met een aantal ondernemers aan de slag met de LEAN Start Up Canvas. “Deze methodologie bestaat uit negen bouwstenen waarbij ondernemers direct terugkoppeling krijgen vanuit de praktijk”, aldus Mulders. “Door goed over deze zaken na te denken, kunnen ondernemers direct gericht aan een oplossing gaan werken. Dit helpt hen om hun producten sneller en in betere afstemming met klanten naar de markt te brengen.”  
  
Jansen, partner bij Flow Resulting in Utrecht, is er van overtuigd dat mensen, in elk gesprek dat ze voeren, het verschil kunnen maken. “De grootste barrière om zaken geregeld te krijgen, ben je vaak zelf”, stelde Jansen. “Door in gesprekken al in de eerste minuut uit te spreken wat je graag wilt bereiken, ligt dat meteen op tafel. Vervolgens kun je verder aan de slag om je doel ook te bereiken. Dat heeft alles met je mindset te maken.” Met een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden gaf hij de aanwezige ondernemers stof om na te denken over de marketing & strategie binnen hun eigen organisatie.
 
Bouwien Janssen van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen was blij met de grote opkomst bij de tweede bijeenkomst van ‘Spice up your Business’: “Ik ben er trots dat zoveel ondernemers zich hebben aangemeld. Daaruit blijkt dat dit concept, dat we samen met OndernemersLift+ hebben ontwikkeld, hen aanspreekt. Hopelijk mogen we bij de volgende bijeenkomst op 15 november nog meer deelnemers begroeten.”

De bijeenkomst op 15 november wordt gehouden in het Adviescentrum van de Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen in Beugen. Meer informatie over de Ondernemersboost kunt u hier vinden.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: communicatie.lvcm@rabobank.nl.

Deel dit bericht:
DisclaimerSitemap