Terug naar boven
‘Startups en grootbedrijven kunnen elkaar verder helpen’ 

‘Met welke startups wilt u graag in gesprek komen? Denk daar nog eens goed over na als u naar huis rijdt en leg contact met hen.’ Dat was de tip die Wobine Buijs, burgemeester van Oss en bestuurslid van OndernemersLift+,...

> Lees het hele verhaal
Kom kijken, proeven en beleven: Dutch Agri Food Week 2017

Van 9 tot en met 19 oktober 2017 staat in heel Nederland voedsel en gezondheid centraal tijdens de derde editie van Dutch Agri Food Week. AgriFood Capital is één van de grondleggers van dit nationale podium voor innovatie...

> Lees het hele verhaal
OndernemersLift+ start gastlocatie in Udense Ideeënfabriek

Naast vestigingen in 's-Hertogenbosch en Oss en een gastlocatie in Boxmeer heeft OndernemersLift+ sinds 6 september ook een gastlocatie in Uden.  

> Lees het hele verhaal
CombiTrack helpt kledingwinkels omzet te verhogen

Mede door de toenemende concurrentie van internetbedrijven, hebben veel fysieke kledingwinkels het moeilijk in deze tijd. Daarnaast hebben de winkels nog immer veel last van winkeldiefstallen. CombiTrack Europe heeft in samenwerking...

> Lees het hele verhaal
Plannen om internationaal te gaan?

Meld je dan aan voor een adviesgesprek met Judith de Leede van Alliance experts, een ervaren business coach op het gebied van export. Als dit gesprek inspireert tot meer ambities over internationaal zakendoen, dan ben je welkom om...

> Lees het hele verhaal
ELX Pro helpt sporters snel weer fit te worden

Om goed te kunnen blijven presteren is het voor sporters belangrijk om snel te herstellen na hun inspanningen. ELX Pro Protein Water is een innovatieve, gezonde, dorstlessende hersteldrank die hen daarbij helpt. De drank heeft de kracht...

> Lees het hele verhaal
NoFoodWasted wint Haarlem2Harlem 2017 in New York

Dinsdagavond 30 mei om 9 uur lokale tijd krijgt NoFoodWasted het verlossende woord: oprichter August de Vocht wint het Haarlem2Harlem Pitch Event in New York!

> Lees het hele verhaal
Groene Water Wand biedt groene oplossing voor klimaatverandering

Het klimaat verandert, mondiaal maar ook in Nederland. Extreme hitte, droogte en straten die overlopen na zware regenbuien komen steeds vaker voor.

> Lees het hele verhaal
IPC-regeling Agrofood steun in de rug voor duurzame varkensboeren

 ‘Optimaal stalklimaat leidt tot gezondere varkens en substantiële reductie van geur’.

> Lees het hele verhaal
Solar Smart Grid maakt opgewekte zonne-energie flexibel

Zonne-energie wint aan populariteit in Nederland. Desondanks zijn grote daken van flatgebouwen en appartementencomplexen vaak nog niet voorzien van zonnepanelen.

> Lees het hele verhaal
Kansrijke ondernemers vinden Klik

Lustrum Picknick met een Klik groot succes. Het prachtige kasteel Maurick in Vught was de uitvalsbasis voor alweer de vijfde editie van Picknick met een Klik, mede mogelijk gemaakt door OndernemersLift+.

> Lees het hele verhaal
Startups in regio Oss welkom in Incubator Maakstad Oss

Op initiatief van OndernemersLift+ is afgelopen vrijdag 31 maart in Dome-X in Oss de Incubator Maakstad Oss geopend. Acht startups uit de regio Oss krijgen in Incubator Maakstad Oss een jaar lang gratis onderdak, coaching en begeleiding...

> Lees het hele verhaal
Concepts for Health wil Europa veroveren

Omega 3 is een belangrijk vetzuur voor het menselijk lichaam en heeft positieve effecten op de gezondheid van mensen. Het bedrijf Concepts for Health uit Cuijk gaat daarom met steun van OndernemersLift+ Ooomega Lijnzaaddrank op de...

> Lees het hele verhaal
CashController steeds breder inzetbaar

Om ondernemers snel inzicht te kunnen geven in de liquiditeitsontwikkeling van hun bedrijf introduceerde FinForce uit ‘s-Hertogenbosch vorig jaar CashController. Met succes, want inmiddels gebruiken niet alleen ondernemers maar...

> Lees het hele verhaal
Bedrijven doen inspiratie en ideeën op tijdens HAS Food Experience 

'Rethinking tomorrow'. Dat was het thema van de negende editie van de HAS Food Experience, die werd gehouden op 31 januari in 's-Hertogenbosch.

> Lees het hele verhaal
Gratis, simpel en snel machines verkopen via Intrador

Jaarlijks worden in Nederland naar schatting zo'n 50.000 tweedehands machines verkocht. Het Udense bedrijf Intrador heeft hiervoor, met steun van OndernemersLift+, een speciaal veilingplatform ontwikkeld. "Gratis, simpel en...

> Lees het hele verhaal
'Succes delen als het kan, pijn delen als het moet'

Een aantal startups uit de stal van OndernemersLift+ heeft in de afgelopen maanden nieuwe investeerders weten aan te trekken. Daardoor kunnen zij verder met de ontwikkeling van hun producten en uitbouw van hun bedrijf. “Iedereen...

> Lees het hele verhaal
Nederlandse economie moet het van innovatieve startups hebben

Brabantse valorisatieprogramma's bezoeken samen congres Nederland Valoriseert.

> Lees het hele verhaal
Startups OndernemersLift+ vinden elkaar in De Jamfabriek

SapVers en Lola Quinoa ontwikkelen nieuwe blends met Quinoa. Beter een goede buur dan een verre vriend. Dit spreekwoord is zeker van toepassing voor de startups SapVers en Dutch Quinoa Group van OndernemersLift+ . Deze bedrijven kwamen...

> Lees het hele verhaal
NGN introduceert SGM-technologie voor productie van duurzaam visvoer

Het Bossche bedrijf NGN Products heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor de productie van visvoer. "Uniek is dat het voer een hoog vocht- en voedingsgehalte heeft en tevens langere tijd houdbaar is", vertelt Marian Peters...

> Lees het hele verhaal
Heating Solutions International heeft de wind in de zeilen

De duurzame verwarmingsoplossingen van Heating Solutions International (HSI) in Schijndel winnen wereldwijd aan populariteit. "Onze klanten ervaren met ons product sneller het comfort van warmte", zegt René Smits van...

> Lees het hele verhaal
‘Met een geregistreerd merk sta je sterk’

Merkregistratie wordt door veel ondernemers vaak als een bijzaak gezien, maar is wel degelijk een vitaal onderdeel van hun bedrijfsvoering. “Een ondernemer die zijn merknaam niet heeft geregistreerd, geniet geen bescherming voor...

> Lees het hele verhaal
Student vervult spilfunctie bij Watercoalitie Liempde

Waterschap de Dommel, de gemeente Boxtel en SPPiLL zijn in september gestart met de Watercoalitie Liempde. Doel van dit project is om zoveel mogelijk regenwaterafvoeren van huizen af te koppelen van de riolering. Mbo-student stedenbouwkunde...

> Lees het hele verhaal
Geslaagde editie Innovation in a Week: Gezonde Business 3.0

Uden blij met rijke oogst aan nieuwe ideeën De gemeente Uden en OndernemersLift+ kunnen terugkijken op een uiterst succesvolle editie van Innovation in a Week in Uden.

> Lees het hele verhaal
Botanic Bites maakt voedsel Future Proof

Lekker, voedzaam en klimaatbesparend eten, waarmee bovendien de voedselverspilling wordt aangepakt. Dat is waar Botanic Bites zich hard voor maakt.

> Lees het hele verhaal

Agenda

Tiende editie HAS Food Experience

‘Today's Food Challenges’ is het thema van de tiende editie van de HAS Food Experience, die wordt gehouden op 30 januari 2018. Als partner van de HAS Food Experience ondersteunt en adviseert OndernemersLift+ studenten die hun project na afloop van het evenement verder willen door ontwikkelen. In totaal worden er tijdens de HAS Food Experience zo’n 160 projecten gepresenteerd. In deze nieuwsbrief krijgt u alvast een voorproefje.
Tuinbouw en akkerbouw student Ramon Verheggen uit Eindhoven presenteert tijdens de HAS Food Experience zijn project ‘Telen zonder daglicht’. ‘Nederland was vroeger een grote producent van hop. Maar op dit moment zijn er in ons land nog slechts enkele percelen over waarop hop wordt verbouwd’, legt Verheggen uit. ‘Ik wil daarom graag verse hop gaan telen in klimaatkamers zonder daglicht.’ De student ziet diverse voordelen bij het telen zonder daglicht. ‘In een klimaatkamer heb je geen last van weersinvloeden en insecten en hoef je dus ook geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken. De planten groeien als het ware op in een paradijs, waardoor je hop van een hoge kwaliteit krijgt. Verder ben je in een klimaatkamer niet afhankelijk van seizoenen, waardoor je het hele jaar door verse hop kunt telen.’ Na het afronden van zijn opleiding wil Verheggen zich graag verder gaan toeleggen op het telen van hop in klimaatkamers. ‘Op dit moment ben ik druk bezig om hiervoor een bedrijfsplan te schrijven. Alleen al in Nederland en België zijn zo’n 900 bierbrouwerijen. Mijn plan is om met zo’n 1.000 vierkante meter te beginnen. Ik verwacht dat er zeker een markt is voor dit product en wil daarom graag in contact komen met brouwerijen die mijn hop straks willen afnemen.’

Vier scenario’s
Het project van Niels Schunselaar, Talash Huijbers, Zhun Chung, Lieselotte Janknegt en Wiep van Summeren is van een hele andere orde. Zij maken een grid met vier scenario’s voor een boerencoöperatie op de Filipijnen, die zich richt de productie van biologische rijst. De HAS-studenten schrijven deze scenario’s in opdracht van Agriterra. Deze organisatie zet zich in voor het professionaliseren van kleinschalige boeren in landen in ontwikkeling. ‘De markt voor biologische rijst staat nog in de kinderschoenen op de Filipijnen. Bovendien is het een eilandengroep met 7.000 kleine eilandjes, is het er heuvelachtig en heb je te maken met weersinvloeden en instabiele politieke omstandigheden’, vertelt Niels Schunselaar, student International Food & Agribusiness. ‘Dat alles maakt het tot een extra uitdaging om hier met een groep studenten een analyse op los te laten en scenario’s voor te bedenken.’ Hij benadrukt dat een grid met verschillende scenario’s voor iedere organisatie toegevoegde waarde kan bieden. ‘Wanneer een bedrijf is voorbereid op een transitie, kan het snel op inspelen op veranderingen in de markt. Oliemaatschappijen hebben bijvoorbeeld ook scenario’s klaarliggen, voor wat ze gaan doen als de olieprijs sterk gaat dalen of stijgen. Op die manier begin je altijd al met een 1-0 voorsprong op je concurrenten aan de wedstrijd.’

Dialoog aangaan
Programma manager Mary van Hoek-Hendriks is enthousiast over de grote diversiteit aan concepten en projecten, die tijdens de HAS Food Experience worden gepresenteerd. ‘Op HAS Hogeschool gebeurt veel meer dan alleen het bedenken en ontwerpen van nieuwe producten en nieuwe verpakkingen. We willen als hogeschool de dialoog aangaan met partijen die actief zijn in de foodsector. Alleen op die manier kunnen veranderingen in gang worden gezet.’

Wilt u de HAS Food Experience bijwonen op 30 januari 2018? Meldt u aan via www.hasfoodexperience.nl.

 

Facebook

Twitter


RT @AgrifoodCapital: Met o.a. @Bobhutten en @ToineTimmermans aan het woord over @Verspilfabriek #stopfoodwaste #afc2020. Let op: maart is…

RT @DeJamfabriekNXT: Mijlpaal voor scale-up @fruitfunk: vanaf vandaag is haar commercial te zien op Zapp! Vlieg met ze mee naar.. https://t…

RT @UBA_2020: BOON's oprichter @michaelluesink heeft @BOONBOEREN ontwikkelt om het imago van Nederlandse peulvruchten te verbeteren. Lees e…

RT @CindyHaag: @VDGbrok opent Of je worst lust! @DatisOss @Oss_KE @WeAreFood2018 @AgrifoodCapital OSS = Vlees en OSS = maakstad OSS heeft v…

RT @WUR: #CirculaireEconomie | Als we kringlopen sluiten, hebben we minder hulpbronnen nodig. @mcthscholten schreef hier diverse stukken ov…

OndernemersLift+

...laat bijzonder talent en kansrijke initiatieven uitgroeien tot nieuw ondernemerschap in Noordoost-Brabant. Wij coachen starters, verstrekken leningen met in 2017 zeer goede voorwaarden en brengen ondernemers in contact met interessante marktpartijen of kennisinstellingen.

OndernemersLift+ richt zich op:


Wat bieden wij?

DisclaimerSitemap