Peppelhout brengt populierenbomen weer tot bloei
De populier was tot voor kort dé volksboom van Nederland. Eeuwenlang was de boom onmisbaar voor de productie van onder meer klompen en lucifers. In de afgelopen jaren was de populier echter in rap tempo aan het verdwijnen uit het Nederlandse landschap. De coöperatie Peppelhout werkt daarom, met steun van OndernemersLift+, aan een nieuw maatschappelijk …
“Peppelhout brengt populierenbomen weer tot bloei” verder lezen
Heating Solutions International heeft de wind in de zeilen
De duurzame verwarmingsoplossingen van Heating Solutions International (HSI) in Schijndel winnen wereldwijd aan populariteit. “Onze klanten ervaren met ons product sneller het comfort van warmte”, zegt René Smits van HSI. De systemen van HSI zijn zowel binnen als buiten toepasbaar. Het bedrijf uit Schijndel levert wereldwijd een uitgebreid assortiment aan duurzame verwarmingsoplossingen voor onder andere …
“Heating Solutions International heeft de wind in de zeilen” verder lezen
”Ons Ecovat is ‘the missing link’ in vraag en aanbod van duurzame energie”
Het warmteopslagsysteem Ecovat lost de mismatch tussen vraag en aanbod op het gebied van duurzame energie op. Wind- en zonne-energie werken prima zolang er wind staat en de zon schijnt. Maar wat als er een overschot of tekort is? Met Ecovat wordt energie bewaard voor latere momenten op een bijzonder innovatieve en effectieve manier. “Ons …
“”Ons Ecovat is ‘the missing link’ in vraag en aanbod van duurzame energie”” verder lezen
Toevallig ontdekte bacterie verlaagt cholesterol
Een bacterie die bij minimale dosering helpt om het slechte (LDL)-cholesterol in het menselijk lichaam met zo’n 45 tot 50 procent te verlagen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch verwacht IPStar in Rosmalen dat er binnen enkele jaren medicijnen, supplementen of voedingsproducten op de markt verschijnen waarin deze bacterie verwerkt is. …
“Toevallig ontdekte bacterie verlaagt cholesterol” verder lezen
‘Het werkt verfrissend om met elkaar van gedachten te wisselen’
‘Voor start-ups is vaak aandacht en begeleiding genoeg, maar voor scale-ups zijn er bijna geen begeleidende programma’s. Het AgriFood Scale-Up programma van OndernemersLift+ vormt daar een positieve uitzondering op’, aldus Fred Bergmans van Carezzo Nutrition. Hij is één van de deelnemers aan het AgriFood Scale-Up programma van OndernemersLift+. Het AgriFood Scale-Up programma van OndernemersLift+, AgriFood …
“‘Het werkt verfrissend om met elkaar van gedachten te wisselen’” verder lezen
Boon Food Concepts wint speciale Foodmanship Award
Startup Boon Food Concepts heeft tijdens de HAS Food Experience op 30 januari de FoodManShip Award gewonnen voor meest impactvolle project van de afgelopen tien jaar. Met steun van OndernemersLift+ heeft Boon Food Concepts in de afgelopen jaren een vaste plek in de schappen van de Nederlandse supermarkten weten te veroveren. TrotsOprichter Michael Luesink nam …
“Boon Food Concepts wint speciale Foodmanship Award” verder lezen
Nieuw verwerkingsproces Colostrum duurzamer en goedkoper
Colostrum Processing zamelt overtollige biestmelk (ook wel colostrum genoemd) in van honderden Nederlandse melkveehouders. Van dit colostrum worden onder meer voedingssupplementen, sportvoedingsproducten en cosmetica gemaakt. Tot voor kort moest het product in Duitsland worden verwerkt. Met steun van OndernemersLift+ gebeurt dit nu in Nederland bij Food Tech Brainport in Helmond. Biest is de eerste melk …
“Nieuw verwerkingsproces Colostrum duurzamer en goedkoper” verder lezen