‘Interieur- en tuinontwerp is een gouden combinatie’

De Bossche Aafke de Bruijn (45) stopte onlangs met haar baan in het onderwijs om zich helemaal te richten op haar eigen bedrijf Aaf Interieur- en Tuinontwerp. Via de gemeente ‘s-Hertogenbosch kwam zij in contact met OndernemersLift+. Op dit moment neemt ze deel aan het Start-up Booster programma.

Aafke de Bruijn

‘Zelf ben ik erg creatief en enthousiast en heb ik veel ideeën, maar het Start-up Booster programma biedt mij structuur’, legt Aafke de Bruijn uit. ‘Stap voor stap word ik, samen met de andere deelnemers, op een positief kritische wijze verder geholpen door onze business coaches Rob Stuart en Bart Hermsen. In de eerste bijeenkomsten heb ik al enorm veel geleerd. Die sturing heb ik nodig, zodat de organisatie van mijn bedrijf straks beter staat.’

Voldoening en energie
Na haar opleiding tot hovenier aan de Pedagogische Agrarische Hogeschool ging Aafke in het onderwijs werken. ‘In totaal heb ik zo’n 17 jaar gewerkt met kinderen met een verstandelijke beperking. Dat vond ik erg leuk, maar ik ben ook altijd tuinen blijven ontwerpen voor familie en vrienden’, vertelt Aafke. ‘Daarnaast heb ik een passie voor interieurontwerp en het maken van woonaccessoires. Dat geeft mij veel voldoening en energie. Zo is het idee ontstaan om mijn eigen bedrijf te starten in interieur- en tuinontwerp. Nu ik die stap heb gezet, vind ik dat best spannend. Mijn grote droom is om in de toekomst een eigen winkel te openen in woonaccessoires, waarin ook workshops worden verzorgd en waarin jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen.’

Op elkaar aansluiten
De Bruijn beseft dat ze niet de makkelijkste weg kiest, om midden in Coronatijd voor zichzelf te starten. ‘Ik begin niet helemaal vanaf het nulpunt, want mijn woonaccessoires worden al in enkele winkels verkocht. Daarnaast heb ik een eigen webshop en verzorg ik ook al workshops. In die workshops leer ik mensen om woonaccessoires met droogbloemen te maken, maar ook om hun eigen ontwerpen te maken voor ruimten in huis en tuin. Door Corona staat dit nu echter op een laag pitje. Maar wat ik wel merk, is dat mensen door Corona veel meer tijd en energie hebben om aan hun huis en tuin te besteden. Daarbij vragen ze vaker om hulp en advies. Laatst kreeg ik ook een opdracht om een huis verkoopklaar te maken. Natuurlijk help ik daar graag bij. Mijn grote kracht is dat ik de styling van het interieur en de tuin op elkaar kan laten aansluiten, zodat alles mooi bij elkaar past. Dat is een gouden combinatie. Bovendien kan ik nu zelf doen wat ik écht leuk vind.’

Kijk voor meer informatie op www.aafontwerp.nl

Delen

Publicatiedatum: 23 november 2020