AVL Motion aspergeoogstrobot oogst 16 uur per dag

Al een aantal jaren is AVL Motion in Westerbeek bezig met de ontwikkeling van een geavanceerde aspergeoogstrobot. OndernemersLift+ ondersteunt het bedrijf hierbij al een aantal jaren. Met succes, want de eerste robots zijn verkocht en ook worden er op dit moment proeven gehouden met de AVL Compact S9000 bij het aspergebedrijf van Johan Neessen in het Limburgse Grashoek.

De AVL Compact S9000 is de nieuwste automatische aspergesteker. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat oogst de robot in ogenschijnlijk alle rust asperges van de velden. Achter het design schuilt een uitgebalanceerde gondola met maar liefst twaalf oogstmodules die rondjes draaien om de asperges te oogsten. En dit alles zonder koffiepauze of greintje pijn: zeven dagen per week, zestien uur per dag.

“De AVL Compact S9000 draait zijn hand niet om voor dergelijke werkdagen”, stelt ontwikkelaar Arno van Lankveld. “We hebben de machine zo gemaakt dat hij onafgebroken asperges kan steken. Daarmee is de toekomst van farming een feit en komt er een einde aan werkkrachten op het veld. Niet alleen efficiënt maar ook een kostenpostverlichting. Het steekmes, dat tientallen jaren fungeerde als het middel om de asperges uit de grond te halen, kan als relikwie aan de wand en symboliseert daarmee het einde van een tijdperk.”

Kijk voor meer informatie op www.avlmotion.com

Delen

Publicatiedatum: 14 juli 2021