Terug naar boven

OndernemersLift+ helpt HAS-studenten verder met kansrijke projecten

Uit de HAS Food Experience hebben in de afgelopen jaren diverse afstudeerprojecten zich ontwikkeld tot succesvolle ondernemingen. Ook dit jaar zijn weer talloze kansrijke projecten gepresenteerd. OndernemersLift+ voert gesprekken met studenten die graag verder willen met hun project. Samen kijken we wat de volgende stap kan worden naar succesvol ondernemerschap.
Voor aanvang van de HAS Food Experience zijn de innovatieprojecten door business developers van OndernemersLift+ en een jurist van Patentwerk gescreend op marktwaarde en octrooi-waardigheid. Studenten die na het evenement mogelijk verder willen ondernemen met hun kansrijke project krijgen advies, informatie en hulp bij financiering van OndernemersLift+.
 
Vers gemaakte cocktail
Eén van die studenten is Luuk van der Rijt. Hij presenteerde zijn Pearl Cocktailparels tijdens de HAS Food Experience. ‘Met deze parels kun je op een snelle manier en op iedere locatie heerlijk genieten van een vers gemaakte cocktail’, vertelt Luuk. ‘Tijdens mijn stage bij KLM kwam ik op dit idee. Bij KLM waren ze altijd op zoek naar iets extra's voor de Businessclass passagiers, zonder dat het veel tijd of ruimte kost. Vanuit die gedachte is het plan ontstaan om deze cocktailparels te ontwikkelen. Het enige wat je daarnaast nog nodig hebt, is rum en/of bruisend water. Bij het openprikken van de parel zal het glas zich vullen met smaken, (eetbare) glitters en kleuren. Dit zal zorgen voor een extra beleving. Ik heb inmiddels al veel positieve reacties ontvangen. Nu wil ik eerst mijn opleiding afronden, maar ik wil daarnaast wel aan de slag gaan om Pearl's Cocktailparels als bedrijf verder uit te bouwen.’ Luuk is inmiddels in gesprek met business developer Rob Stuart om te bekijken hoe hij ondersteund kan worden bij de verdere ontwikkeling van zijn concept.
 
Prijswinnaars
De tiende editie van de HAS Food Experience trok in totaal zo’n 1.500 bezoekers. Zij kozen het project Hartstikke Gruun Groentebeleg van Chantal van der Noordt tot winnaar van de publieksprijs. De andere prijswinnaars in de verschillende categorieën waren Yeasterday (Nora Ridder), Tastful Pea Protein Applications (EIise van der Laan, Lynn Martens, Sjanien Groenenboom en Saskia Horde), Savourollz (Hannerieke Huijben, Andrea Koolen en Manon van Lith), Smaak Vermaak (Candice van Loon), pizZO (Iris Alting), The Breakfast Chef (Maud Kennis) en City Light Hops (Ramon Verheggen). De prijs voor ‘Meest impactvolle project van de afgelopen 10 jaar HAS Food Experience’ ging naar Boon Food Concepts van Michael Luesink. Vanaf voorjaar 2014 ondersteunt OndernemersLift+ dit inmiddels succesvolle bedrijf met coaching en het verstrekken van een financiering.

 

Deel dit bericht:
DisclaimerSitemap