Terug naar boven

Kom kijken, proeven en beleven: Dutch Agri Food Week 2017

Van 9 tot en met 19 oktober 2017 staat in heel Nederland voedsel en gezondheid centraal tijdens de derde editie van Dutch Agri Food Week. AgriFood Capital is één van de grondleggers van dit nationale podium voor innovatie in de agrifood sector. AgriFood Capital is het samenwerkingsverband van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in de regio Noordoost-Brabant.

Waarom Dutch Agri Food Week?
De sector heeft heel veel initiatieven en evenementen gericht op de samenleving. Veel organisaties, regio’s, bedrijven en kennisinstellingen belichten ieder vanuit hun eigen rol een deel van het voedselnetwerk. Dutch Agri Food Week wil dit bundelen en door samenwerking een overkoepelend beeld neerzetten en de impact hiermee vergroten en in contact zijn met de samenleving.

Wat is Dutch Agri Food Week?
Dutch Agri Food Week is een jaarlijks terugkerend (groeiend) podium waarop boeren, bedrijven, kennisinstellingen, overheid en consumenten zoals studenten, ouderen en jongeren met elkaar in contact zijn. Waar iedereen aan mee kan doen. Dit willen ze gezamenlijk uit laten groeien tot hèt nationale podium voor het Nederlandse agrifood netwerk.

“Good food better world”
Boeren, ondernemers, overheid, wetenschappers en maatschappelijke organisaties werken samen om via technologische en sociale innovaties iedere dag te zorgen voor lekker, gezond en veilig eten dat met zorg is geproduceerd. Lees meer over de slogan ‘Good Food Better World’.

Voor wie is Dutch Agri Food Week?
Voor ondernemers, consumenten en burgers, maar ook voor leerlingen en studenten. En daarnaast voor toeleveranciers, foodprofessionals, producenten en beleidsmakers. Lees hier meer over voor wie DAFW wordt georganiseerd en wat er voor hen te doen is tijdens Dutch Agri Food Week.

Door wie wordt Dutch Agri Food Week georganiseerd?
Dutch Agri Food Week is een verbindend initiatief dat gebruik maakt van de kracht van bestaande netwerken en organisaties zoals regio’s, samenwerkingsverbanden, steden of andere netwerken. Gestart door de Topsector Agri&Food, Food Valley NL, AgriFood Capital, Greenport Westland – Oostland, Brightlands Greenport Venlo heeft Dutch Agri Food Week, naast een nationale uitstraling, ook lokale en/of regionale verankering en zichtbaarheid.

Dutch Agri Food Week wordt samen en mede mogelijk gemaakt door Topsector Agri&Food, Albert Heijn, Cosun, FrieslandCampina, LTO Nederland, Ministerie van Economische Zaken, Rabobank, Vion Food Group, Wageningen University & Research, AgriFood Capital, Brightlands Greenport Venlo, Greenport Westland-Oostland, Greenport NHN, FoodDelta Zeeland, FoodTech Brainport en ruim 300 andere organisaties.

Check hier het programma van Noordoost-Brabant.

Wil je de laatste nieuwsbrief bekijken? Klik dan hier.

Deel dit bericht:
DisclaimerSitemap