Terug naar boven

ELX Pro helpt sporters snel weer fit te worden

Om goed te kunnen blijven presteren is het voor sporters belangrijk om snel te herstellen na hun inspanningen. ELX Pro Protein Water is een innovatieve, gezonde, dorstlessende hersteldrank die hen daarbij helpt. De drank heeft de kracht van een proteïne shake, maar drinkt verfrissend en licht weg als een isotone sportdrank. OndernemersLift+ ondersteunt startup ELX Drinks bij het vermarkten van deze innovatieve sportdrank.

ELX Pro is ontwikkeld door Esther Keepe, Matty Smits en Tjerk Potma van ELX Drinks. “Wij hebben zelf actief gesport en gebruikten destijds ook allerlei sportdranken. Maar die droegen meestal niet bij aan ons herstel na een inspanning”, vertellen Tjerk Potma en Matty Smits. “Zo zijn we op het idee gekomen om een dorstlessende hersteldrank te gaan ontwikkelen. Esther heeft veel kennis en ervaring op het gebied van aroma’s en het produceren van dranken. Zij was eveneens enthousiast over het idee. Na ruim 1,5 jaar onderzoek en testen is het ons gelukt om een formule te ontwikkelen voor een heldere, dorstlessende en lekkere proteïne drank. Onze missie is om met ELX Pro het sportplezier van mensen te vergroten. Wij denken hieraan te kunnen bijdragen met deze toegankelijke spierhersteldrank”.
 
De meeste proteïne dranken worden tot nu toe gedronken in de vorm van een shake. Deze liggen wat zwaar op de maag en zijn niet dorstlessend. ELX Pro is een suikervrije proteïne drank op basis van water. Het is de eerste heldere proteïne drank die alleen bestaat uit wei proteïne hydrolysaat (WPH). WPH’s zijn extra klein gemaakte proteïnen, die daardoor sneller worden opgenomen in je lichaam. Het herstel start daardoor direct bij het drinken en helpt sporters om zich sneller weer fit en sterk te voelen. In elk flesje van 500 milliliter is 15 gram Hydro.365 WPH verwerkt. 
 
De drie ondernemers hebben hoge verwachtingen van de nieuwe sportdrank, die nu al door een groot aantal topatleten wordt gebruikt. “We willen ELX - Pro Protein Water laden als het beste herstelproduct”, zegt Tjerk Potma. “Uiteindelijk willen we dat het op iedere sportlocatie verkrijgbaar is. Onze droom is om partner te zijn van team NL bij de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Op dit moment zijn we bezig om zoveel mogelijk fysieke verkooppunten aan te sluiten en bekendheid te genereren voor ons product. Daarnaast is de sportdrank via meerdere online platformen te bestellen waaronder natuurlijk onze eigen website www.elxpro.com.”
 
OndernemersLift+ verstrekte onlangs een lening aan ELX Drinks om hun groeiambities te verwezenlijken. Potma: “In drie maanden hebben wij het gehele traject voor een lening doorlopen. Dat ging dus erg vlot. Voor ons is dit een belangrijke stap, omdat we nu verder kunnen met onze plannen. Behalve deze lening zijn wij ook blij met de begeleiding en feedback die wij vanuit OndernemersLift+ krijgen. Onze business developer Rob Stuart is voor ons een belangrijke adviseur. Hij is ervaren en geeft ons goede tips. Ik hoop dat zij ons vanuit hun netwerk met nieuwe partijen in contact kunnen brengen. Want het échte werk begint natuurlijk nu pas.”
 
Kijk voor meer informatie op www.elxpro.com.

Deel dit bericht:
DisclaimerSitemap