Terug naar boven

Kansrijke ondernemers vinden Klik

Lustrum Picknick met een Klik groot succes.
Het prachtige kasteel Maurick in Vught was de uitvalsbasis voor alweer de vijfde editie van Picknick met een Klik, mede mogelijk gemaakt door OndernemersLift+.

Het zonnetje van deze dag, Rachel van de Greef, oprichtster van het event, was in haar element tijdens het lustrum van haar kindje. Samen met de achttien (kansrijke) ondernemers en zes topondernemers zocht zij naar de Klik. Het motto ‘versterken door verbinden’ was ook dit keer de rode draad tijdens de picknickdag. 

Het blijft elke keer weer spannend, zo’n picknickdag, bekent Rachel van de Greef. “Elke editie is authentiek, omdat het juist de mensen zijn die de picknick kleur geven. Afgelopen jaren vond er een verschuiving van doelgroep plaats. Waren het in de eerste editie startende ondernemers, zijn het deze editie voornamelijk kansrijke ondernemers die al een aantal jaar meedraaien. Dit vraagt ook voor de inspirators (topondernemers die de deelnemers gaan coachen) een andere aanpak. Zij vervullen veel meer de rol van sparringpartner.”

Vijf minuten speeddaten
“Dat de deelnemers al op een ander level ondernemen, merk ik ook uit hun vragen”, legt Rachel uit. “Recht door zee, met lef gesteld, waarbij ze ook hun eigen kwetsbaarheid durven te laten zien. Daar zit de kracht van deze groep.” Tijdens de speeddates vuurden de deelnemers hun vragen af op de inspirators. Per inspirator kreeg elke deelnemer vijf minuten de kans zichzelf te laten zien en te zoeken naar de klik. Hierna bepaalden de deelnemers hun top drie keuze. Het klinkt als een onmogelijke opgave, maar de meesten hadden vanaf de eerste minuut al hun voorkeur in het vizier. Nadat de organisatie de Kliks had bepaald, vond de onthulling plaats. Daarna genoten de deelnemers met hun inspirators van een heerlijke picknick.

Vervolgtraject
Picknick met een Klik editie 5 gaat de boeken in als succesvol. De deelnemers gingen naar huis met nieuwe inzichten en ideeën. De komende maanden gaan zij nog veel meer leren van hun inspirator. 5 juli worden de successen gedeeld tijdens een speciale afsluitdag. 

De klik
Dit jaar bestaat de groep inspirators uit: Jan Meurs (o.a. Lekker Laag en Ome Jan), Krein Bons (Van Haren), Herman Molenaar (Vanderlande), Ron Steenkuijl (ADG dienstengroep), Danny Hollestelle (Koninklijke Hollestelle Groep) en Eric van Schagen (Simac). Allen doorgewinterde ondernemers die de kansrijke ondernemers graag helpen bij hun vragen. Zij committeren zich elk tot minimaal vier uur gratis inspiratie, begeleiding en/of coaching.

Partners
Dat niet alleen ondernemend Brabant gelooft in Picknick met een Klik, blijkt wel uit de partners, die dit initiatief ondersteunen. Deze editie van Picknick met een Klik wordt mogelijk gemaakt door OndernemersLift+, Rabobank Uden-Veghel, Rabobank ‘s-Hertogenbosch E.O., Rabobank Oss Bernheze, Rabobank Land van Cuijck, Rabobank Hart van de Meierij en Rabobank Peel Noord.

Meer informatie vind je op: www.picknickmeteenklik.nl.

Deel dit bericht:
DisclaimerSitemap