Terug naar boven

Botanic Bites maakt voedsel Future Proof

Lekker, voedzaam en klimaatbesparend eten, waarmee bovendien de voedselverspilling wordt aangepakt. Dat is waar Botanic Bites zich hard voor maakt.

"Er is niet te weinig voedsel in Nederland, alleen gaat er te veel verloren. Verse groenten hebben maar een korte houdbaarheidsdatum", zegt oprichtster Doreen Westphal van Botanic Bites. "Daarnaast zijn er grote stromen voedzame groenten die niet door de esthetische keuring van de consument komen. Hiervan maken wij duurzaam en gezond voedsel."

Met haar bedrijf Botanic Bites produceert Westphal uitsluitend puur plantaardig voedsel. "Er komt geen ei of melkproduct aan te pas. Dat is het grote verschil met de meeste andere vleesvervangers, die al in de schappen van de supermarkten liggen", legt ze uit. "De productie van dierlijke voeding is doorgeschoten. Daarom moeten we afkicken. Volgens trendwatchers gaan we in de toekomst minder, maar beter vlees eten. Botanic Bites wil hiervoor een alternatief bieden met puur plantaardige producten zonder toevoeging van E-nummers. Zelfs zonder soja uit verre landen, omdat wij vinden dat we mensen lokaal moeten kunnen voeden."

Tomatengehakt
De eerste producten van Botanic Bites zijn inmiddels gelanceerd. Dat gebeurde enkele weken geleden tijdens de Dutch Design Week. "Samen met telersvereniging Harvest House hebben we daar ons Tomatengehakt gepresenteerd. Dit is een lekker gekruid mengsel met een goede bite, gemaakt van reststromen tomaten (50%) en plantaardige eiwitten uit tarwe en erwten (23%). Verder hebben we samen met Lola Quinoa de Culinaire Botanist ontwikkeld. Deze eiwitrijke groenterol bestaat naast quinoa uit restgroenten en plantaardige eiwitten. De Culinaire Botanist is lekker, licht verteerbaar, gezond en biedt nog diverse andere mogelijkheden om toe te passen bij het koken. Onze producten zijn eenvoudig te bestellen via onze website www.botanicbites.com."

Meer reststromen
Samen met business developer Jonica de Bruijn en financieel expert Dick Nix van OndernemersLift+ werkt Doreen Westphal momenteel aan een verdere uitbouw van Botanic Bites. "Zij hebben mij onder meer geholpen bij het aanscherpen van mijn businessplan en het opstellen van een financiële prognose. Verder ben ik via hen in contact gebracht met een organisatie van tomatentelers, van wie ik de grondstoffen voor mijn producten betrek. Ook heeft OndernemersLift+ mij verbonden met de provincie Noord-Brabant, omdat die op zoek is naar startups voor internationale beurzen om Brabant te kunnen promoten. Er lopen tevens contacten om de producten van Botanic Bites straks te gaan exporteren naar Duitsland. Verder zijn we bezig met de ontwikkeling van een reeks nieuwe producten op basis van algen, paddenstoelen en nog meer reststromen. Zo willen we een stap zetten naar een betere toekomst voor planeet, mens en dier."Kijk voor meer informatie op www.botanicbites.com.

Deel dit bericht:
DisclaimerSitemap