Terug naar boven

ECOseals lanceert innovatieve mobiele vloeistofdichte vloer

Het Udense bedrijf ECOseals BV heeft een innovatieve mobiele vloeistofdichte vloer op de markt gebracht. De vloer bestaat uit een modulair systeem met vloeistofdichte vloerelementen van composiet. "De elementen zijn oersterk en mobiel en kunnen makkelijk meer dan 30 jaar gebruikt kan worden. Daardoor is het vloersysteem een interessant alternatief voor de traditionele betonvloer", vertelt directeur Gerard de Jong van ECOseals BV. "Omdat het een mobiel systeem betreft, kan het bovendien eenvoudig worden verplaatst.  Daardoor is het interessant om de vloer ook voor een korte of langere tijd te huren."

Alleen al in Nederland zijn duizenden bedrijven gevestigd die in het kader van de Wet Bodembescherming vloeistofdichte vloeren moeten hebben om bodemvervuiling door hun bedrijf tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan tankstations, truck- en carwash, landbouw, defensie, verhuurbedrijven, industriële reiniging, reststoffenberging en autobedrijven. “Het is tot nu toe gebruikelijk om hiervoor een betonvloer aan te leggen. Maar beton als constructie en als vloeistofdicht systeem is geen optimale combinatie en bovendien past beton steeds minder in het duurzaamheidsbeleid”, vertelt directeur Gerard de Jong van ECOseals BV. “Enerzijds zal de winning van grondstoffen voor beton steeds beperkter worden in het kader van de CO2 reductie, anderzijds blijft een betonvoorziening onderhevig aan scheurvorming, afbrokkeling en verwering. Bovendien heeft een betonvloer altijd een flinke fundering nodig en kan deze niet meer verplaatst worden als hij eenmaal is neergelegd.”

Verbetering
De Jong werkte jarenlang als inspecteur van vloeistofdichte voorzieningen en later ook als adviseur. “In die jaren heb ik veel problemen gezien bij bedrijven en rapporten geschreven over situaties waar iets niet in orde was met de vloeistofdichtheid. Dat was voor mij aanleiding om op zoek te gaan naar een structurele oplossing voor deze problematiek. De mobiele vloeistofdichte composietvloer is een uitstekend substituut voor beton geworden. Dit is écht een verbetering niet alleen qua product maar ook qua gebruik. Het biedt aan een onderneming maximale flexibiliteit en gebruiksgemak.

Lichter en sterker
Het modulaire systeem van ECOseals BV, bestaat uit vloeistofdichte elementen van 5,50 x 2,25 x 0,07 meter en kan in vrijwel elke gewenste oppervlakte worden samengesteld en op een bestaande erfverharding worden aangelegd. Het vloersysteem is tien keer lichter dan vergelijkbaar beton, maar blijft toch geschikt voor voertuigen van zo'n 60 ton (verkeersklasse 600). Het geheel is makkelijk te (ver)plaatsen, maar kan desgewenst ook vele jaren blijven liggen. Het heeft een geïntegreerd opvang- en afvoersysteem voor slib en afvalwater en is chemisch zeer bestendig.

Leaseconcept
OndernemersLift+ heeft het Udense bedrijf een pre-seed lening verstrekt. “Ik had cofinanciering nodig om een certificering (CE-markering) te kunnen aanvragen om het product op de markt te mogen brengen. Rabobank heeft mij daarom in contact gebracht met OndernemersLift+. Zij zijn zeer enthousiast en hebben mij een lening verstrekt en een aantal nuttige adviezen gegeven. Via hen ben ik ook terecht gekomen bij Crowd Capital Brabant.” ECOseals BV biedt de markt een volledig operationeel gebruik van de vloer en voorzieningen door middel van een operationele lease en huur. Het leasen gebeurt via Lage Landen Lease en ABC Finance. ECOseals BV wordt daarbij zelf eigenaar van de vloerelementen, maar biedt haar klanten vervolgens een full service dienst. Daar horen ook de meer technische aspecten bij die klanten vaak vervelend vinden, zoals een onafhankelijke inspectie, een verplichte bedrijfsinterne controle, de archivering, de reiniging van een afscheider en het contact met het bevoegde gezag. De Jong: “Omdat het vloerconcept mobiel is en kwalitatief sterk onderscheidend, is een full service dienst zowel gunstig voor onze klanten als voor ECOseals BV. Bovendien houden wij dan periodiek goed contact met onze klanten en kunnen wij vlot inspelen op relevante veranderingen binnen hun organisaties."

Voor meer informatie over Ecoseals kijk op de website.

Deel dit bericht:
DisclaimerSitemap