Terug naar boven

Stage lopen bij je eigen bedrijf

YHEP! Media eerste geaccrediteerde startup in Nederland waar de eigenaren zelf stage gaan lopen

Stage lopen bij je eigen bedrijf? Tot voor kort was dat volstrekt ondenkbaar binnen het mbo. OndernemersLift+ en het Bossche Koning Willem I College hebben nu het voortouw genomen. Een drietal studenten vertaalt hun stage naar een eigen startup onder de naam YHEP! Media. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) verleende onlangs een speciale accreditatie, waardoor het pad voor studerende ondernemers is geplaveid.

Daan van Oploo (20), Jeffrey Goossens (20) en Jeroen Willemse (24) volgen de opleiding tot mediavormgever en doen dit jaar eindexamen aan de Academie voor Media, Art & Performance (MAP). Na een half jaar als Excellentie StartUps in het coachingstraject TopOndernemers van het Koning Willem I College, werden ze de eerste geaccrediteerde startup in Nederland waarin de eigenaren zelf stage gaan lopen.

Primeur
Leraar/businesscoach Bart Hermsen en oprichter van Excellentie StartUps: ‘Excellente startups moeten een ijzersterke motivatie hebben, onderbouwd met glasheldere doelstellingen. Daar bleken deze drie studenten aan te voldoen. Stage lopen in je eigen bedrijf is een regelrechte primeur binnen het mbo!’

Praktijkbegeleiders
Los van het coachingstraject gelden formele eisen. De inhoudelijke aspecten moeten nauw aansluiten bij de opleiding en iedere vierdejaars student loopt veertien aaneengesloten weken fulltime stage (560 uur). Praktijkbegeleiders Marcel Voets (iVoets) en Don Blaauw (studio NoMoMo) bewaken de stagedoelstellingen.

Opdrachten
Ondanks het prille bestaan van YHEP! Media zijn al diverse aansprekende opdrachten binnengehaald, waaronder een vette videoclip van de Bredase rapper Steev die binnenkort uitkomt met zijn nummer Elements. En last but not least: het drietal is bezig met het maken van een documentaire over de voornaamste werkzaamheden, met als achterliggend doel anderen te inspireren en te motiveren. Van Oploo tot slot: ‘Waar het uiteindelijk bij ons om gaat, is dat we telkens een verhaal willen vertellen middels beeld en geluid. Al met al kunnen we zeggen dat we hoopvol zijn gestart. De helft van alle inkomsten keren we onderling uit, de andere helft verdwijnt in onze investeringspot.’

Meer weten?
Bart Hermsen, teamlid Competence Center
E b.hermsen@kw1c.nl

Deel dit bericht:
DisclaimerSitemap